SpaceX brengt drone assistent naar ISS

Dankzij SpaceX is ruimtestation ISS een drone rijker. Het gaat om een robot assistent die zich op basis van veertien propellers kan voortbewegen door de ruimten van het ruimtestation. Hij heet CIMON.

CIMON is een drone met een geanimeerd display en kwam aan boord via een Falcon 9 raket van SpaceX. De Falcon 9 raket is één van de raketten die voor een groot deel terugkeert naar Aarde om hergebruikt te kunnen worden.

De CIMON is niet zomaar een drone, maar moet echt functioneren als robot assistent. Het apparaat werd door ontwikkeld voor het Duitse ruimtevaartcentrum DLR. Astronaut Alexander Gerst heeft op Aarde al met CIMON gewerkt. Op 13 december zal CIMON ook weer terugkeren naar Aarde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram