GadgetGear.nl

SpaceX brengt drone assistent naar ISS

Dankzij SpaceX is ruimtestation ISS een drone rijker. Het gaat om een robot assistent die zich op basis van veertien propellers kan voortbewegen door de ruimten van het ruimtestation. Hij heet CIMON.

CIMON is een drone met een geanimeerd display en kwam aan boord via een Falcon 9 raket van SpaceX. De Falcon 9 raket is één van de raketten die voor een groot deel terugkeert naar Aarde om hergebruikt te kunnen worden.

De CIMON is niet zomaar een drone, maar moet echt functioneren als robot assistent. Het apparaat werd door ontwikkeld voor het Duitse ruimtevaartcentrum DLR. Astronaut Alexander Gerst heeft op Aarde al met CIMON gewerkt. Op 13 december zal CIMON ook weer terugkeren naar Aarde.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten