Na Busch-Welcome, Doorbird en Amazon’s Ring, is er een nieuwe, slimme deurbel in Nederland; de Nest Hello. Nest bekijkt de deurbel veel meer vanuit een bewakingsperspectief dan andere merken doen.

De Next deurbel bevat feitelijk een geïntegreerde Nest Cam IQ. Dat wil zeggen, een streaming camera met hoge resolutie voor slimme beelddetectie. Waar veel van de andere camera’s pas reageren op het moment dat de deurbel wordt ingedrukt, filmt de nest non-stop en blijft beelden analyseren. Zo weet je het ook wanneer een inbreker aan het verkennen is of iemand thuis is. Bijvoorbeeld door iets aan de deurklink te hangen. Dit doen ze om te kijken of het na een dag is verwijderd.

Op het moment dat iemand aanbelt, dan zal de deurbel niet alleen jouw smartphone over laten gaan, ze zal ook proberen te vertellen wie er aan de deur staat. Gezichtsherkenning dus. En natuurlijk ook in het donker met behulp van IR LED’s. Dit kan door de 2K resolutie van de ingebouwde camera.

Wanneer je de Nest Hello deurbel plaatst, bedenk je wel dat je officieel niet op de openbare weg mag filmen. Kies dus de juiste hoek. Film je toch de openbare weg, registreer jouw camera dan. Ook zodat de politie de beelden eventueel bij sporenonderzoek mag gebruiken. En bedenk… je stuurt alle beelden van mensen, ongevraagd naar Google. Iets met privacywetgeving dat nu hot topic is…

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.