Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Splatoon 2: Octo Expansion (Nintendo Switch)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm leuke uitbereiding op de wereld van Splatoon
  • Veel denkwerk nodig om verder te komen

THE BAD

Nintendo brengt al een tijdje veel oude Wii U games naar de Switch. Dat is slim om snel een portfolio van topgames op te bouwen. Bij Splatoon 2 kwam Nintendo echter met een echte opvolger voor de succestitel van de Wii U. En nu is er de eerste DLC Splatoon 2: Octo Expansion.

Doorgaans is single player content in een shooter vooral bedoeld om de shooter een beetje te leren kennen. Een skillset op te bouwen op basis van een stukje verhaallijn zonder al teveel diepgang. Maar Nintendo houdt van omdenken. Splatoon 2: Octo Expansion is single player voor iedereen die de game echt al in de vingers heeft.

Splatoon 2: Octo Expansion bevat een flinke serie nieuwe levels waarbij het lang niet altijd simpelweg om het gevecht gaat. De levels zitten zo slim in elkaar dat je als gamer echt even aan het puzzelen wordt gezet om jouw weg erin te vinden. Hier en daar voelt het zelfs een beetje als het puzzelplezier dat ik heb gehad in Zelda: Breath of the Wild.

Als Agent 8 wordt je dan ook echt in de diepte gegooid. Een oude commissaris is jouw leidinggevende en gaat je begeleiden op jouw tocht om een uitweg te vinden uit de wereld waar je in vast zit. En die wereld is grauw, heel grauw. Een sfeer die ik enorm kan waarderen in de game.

We moeten het Nintendo nageven, qua storytelling is Splatoon 2: Octo Expansion echt briljant. Het verhaal zit vol opvallende karakters en bijzonder goed uitgedachte grappen.

Conclusie: Splatoon 2: Octo Expansion

Splatoon 2: Octo Expansion voelt een beetje aan als een compleet nieuwe game in de wereld van Splatoon. Nintendo laat zien dat je met deze game engine veel meer kan dan alleen maar een beetje op anderen schieten. Sterker nog, ik hoop dat Nintendo snel met veel meer van deze content komt voor de wereld van Splatoon 2.

Splatoon 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.