Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: SanDisk MicroSDXC for Nintendo Switch 64GB

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Lekker snel
  • Nintendo Switch branded
  • Met een opbergdoosje

THE BAD

  • We kunnen niet helemaal valideren dat deze kaart de 100MB/seconde leessnelheid halen kan

Als Zelda lover is het voor mij niet moeilijk om te zetten dat de SanDisk MicroSDXC for Nintendo Switch 64GB de mooiste verpakking in het schap is, maar hoe presteert deze microSDXC kaart die speciaal voor de Nintendo Switch is geproduceerd?

SanDisk MicroSDXC for Nintendo Switch 64GB, de marketing

Heeft de Nintendo Switch een heel bijzonder formaat waardoor je een bijzondere microSD kaart moet kopen? Nee, dat niet. Alles past er in. Zelfs de 400GB microSDXC kaart van SanDisk. Maar… een Nintendo Switch heeft bepaalde snelheden waarop data kan worden gelezen en weggeschreven. Dit is namelijk afhankelijk van de chipset die Nintendo gebruikt. Dus mogen we er vanuit gaan dat SanDisk met deze kaart zo nauw mogelijk op die prestaties probeert te zitten. En ja, voor gamers is leessnelheid daarbij veel belangrijker dan schrijfsnelheid. SanDisk claimt een leessnelheid van 100MB per seconde en een schrijfsnelheid van 60MB per seconde.

Unboxing

Bij het uitpakken zien we al iets heel fijns bij SanDisk. Waar we vaak alleen een microSD kaart in een verpakking zien zitten, zit er weer eens een doosje bij. Handig voor gamers die met regelmaat van kaart moeten wisselen. Top!

Design

SanDisk was de eerste die kleurtjes toepaste op haar micro-SD kaarten. Met speciale inkten die relatief slijtvast waren. Rood, goud en zilver zijn de kleuren die we regelmatig zien. Hoewel rood ook een primaire kleur is voor Nintendo, zien we dit niet terug op de microSDXC kaart. Alleen het Switch logo in het wit. Hier had SanDisk iets creatiever mogen zijn. Zeker omdat een Switch gamer mogelijk vaker van kaart zal wisselen.

Prestaties

We hebben de prestaties van de SanDisk MicroSDXC for Nintendo Switch 64GB gemeten met behulp van een Acer Predator laptop met een Intel Core i7 chipset uit 2017. De aansturing kan mogelijk afwijken ten opzichte van de Nintendo Switch, waar de daadwerkelijke prestaties behaald moeten worden en niet te halen zijn.

We hebben getest met CrystalDiskMark. Die geeft ons een leessnelheid van gemiddeld 92.38MB per seconde. Dit valt lager uit dan de 100MB per seconde die op de verpakking staat. Pak hem beet 7,62%. Maar… we kunnen niet exact meten hoe de kaart het in de Nintendo Switch doet. En de gebruiksbeleving is prima. Bovendien, met 70,40MB per seconde ligt de schrijfsnelheid wel weer groter.

Conclusie: SanDisk MicroSDXC for Nintendo Switch 64GB

Qua design had SanDisk wat beter haar best mogen doen. Maar… de prestaties zijn prima. Games starten gewoon lekker snel op en dat is wat je uiteindelijk wilt van de SanDisk MicroSDXC for Nintendo Switch 64GB. Doordat we op PC een lagere snelheid meten, durven we de kaart geen perfecte score mee te geven, maar we hebben ook geen reden om de kaart af te waarderen. Nogmaals, de gebruiksbeleving is dik in orde en daar gaat het uiteindelijk om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.