Review: Patton Patio Chef 3B Nova Black

Patton Patio Chef 3B Nova Black kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Hij ligt al vier jaar in het winkelschap en is één van de succesnummers van het Nederlandse Patton. Ik heb het over de Patton Patio Chef 3B Nova Black. Een compacte gasbarbecue die een belooft een dikke deal te zijn. Wij zochten het uit.

De strategie van Patton mag duidelijk zijn. Het bedrijf noemt zichzelf nog net geen prijsvechter, maar iedereen ziet dat het gros van de Patton producten proberen de laatste prijsregio’s aan te tikken. Patton heeft hier een logische redenering voor; ze pakken minder winst dan andere merken. Daarnaast zijn de barbecues deels een OEM product. Een product dat ook onder andere merken op de markt komt maar… Patton maakt wel aanpassingen om toch een premium product neer te kunnen zetten. Hoe dat zit, lees je in deze review.

Unboxing

De Patton Patio Chef 3B Nova Black zit in de kleinste doos die we voor een gasbarbecue met drie branders hebben ontvangen. Niet slecht voor een BBQ die toch behoorlijk volledig is want: onderkast en zijtafels inclusief een extra brander. Aan luxe is dus niet bespaard. Het opbouwen deden we met twee personen in net iets meer dan een uurtje en verliep redelijk soepel.

Design

Qua design is de Patton Patio Chef 3B Nova Black echt een heel strak ontworpen gasbarbecue. Wel is de layout van de gasknoppen een beetje raar. Dit komt doordat de gasknop voor de zijbrander tussen de twee gasknoppen voor de zones zit. Wat mij betreft zeer onlogisch, maar daar wen je natuurlijk snel aan wanneer het jouw BBQ is. Ook is het jammer dat hij net geen ruimte kan bieden aan een 10KG BeNeGas Gaslight tank die toch vrij populair is in Nederland.

Verder valt op dat op de voorkant heel veel witte tekst is gedrukt. Dit zien we veel bij goedkopere BBQ’s en is erg jammer. Die informatie hoef je natuurlijk maar eenmaal te lezen. En ook het feit dat er een CE keurmerk is hoeft echt niet prominent op de voorkant. Druk het eventueel op een stickertje dat we eraf kunnen trekken. Echt heel, heel, heel jammer.

De knoppen van de Patton Patio Chef 3B Nova Black zien er bijzonder professioneel uit. Het is plastic, maar zo ziet het er niet uit. Zelfs in de meest professionele keuken zouden deze knoppen goed ogen. Topdesign!

Bouwkwaliteit

Wat opvalt is hoe stevig de Patton Patio Chef 3B is. Qua stevigheid kan hij zich echt meten met de grote merken. Ook krijg je keurig dubbelwandige deurtjes in de barbecue. Geen besparingen dus en op dat gebied mogen we het Nederlandse merk echt prijzen.

Ook de kap boven de branders is geheel dubbelwandig uitgevoerd. Dit voel je in de stevigheid. Wanneer je de kap optilt loopt deze net zo soepel als op de duurdere barbecues uit onze test. Goed werk!

Uitrusting

Ook qua uitrusting verzorgt Patton een nette barbecue. Geen goedkoop draadstalen rooster, maar gewoon gietijzer. Oké, het gietijzer is niet heel dik. En echt mooi afgewerkt is het ook niet, maar voor een mooie grillstripe werkt het fantastisch. Een prima afweging tussen prijs en grillresultaat als je het mij vraagt.

Ook krijg je bij Patton een extra kookzone in de vorm van het warmhoudrek. Hier kiest Patton voor een opvallend stalen rooster wat gemakkelijk in de vaatwasser kan. Kijk alleen wel uit met stalen borstels, dan wordt hij al snel lelijk. Ook het schoonhouden is in onze beleving niet ideaal, maar het ziet er wel mooi uit.

En dan de zijbrander. Met name Weber levert deze met maar weinig barbecues mee. Bij de Patton krijg je hem standaard wel en dat is heerlijk om even wat aardappeltjes op te bakken of een pan satésaus warm te houden.

Tenslotte staat de grill op vier zwenkwielen van metaal die allemaal geremd zijn. Stevigheid dus en daarmee lekker veilig.

Veiligheid

De bouwkwaliteit zegt veel over de veiligheid van de barbecue. De vier geremde wielen houden de Patton Patio Chef 3B Nova Black stevig op haar plek. De top wordt heet, maar het handvat niet. Wij maken ons geen enkele zorgen om deze barbecue.

Schoonmaak

Qua schoonmaakgemak is de Patton Patio Chef 3B Nova Black een gemiddelde gasbarbecue. Geen handige vetschilden die de vaatwasser in kunnen. Het is gewoon poetsen en ach, van ons mag je dat best één a twee keer per seizoen doen zolang je de roosters maar goed schoon houdt om hygiënisch te werken. Er zijn duurdere BBQ's die deze luxe ook niet hebben.

Gebruikservaring

We hebben de Patton Patio Chef 3B Nova Black nu een paar keer opgestookt. Qua snelheid waarmee hij op temperatuur is hebben we niets te klagen. Hij is niet bijzonder snel of langzaam. Gewoon goed. Doordat de gietijzeren roosters wat dunner zijn, zijn ze wel wat gevoelig voor temperatuurschommelingen.

Achterin de brander bak zijn de branders onderling vastgezet. Dit maakt het geheel lekker stevig, maar… ze zijn vastgezet met een platte staaf die ook echt plat ligt in de bak. Vetten die hier op druipen zorgen meteen voor flinke steekvlammen. Hoewel flame grilled goed klinkt, is zwart vlees en verbrande olie alles behalve echt gezond. Geniet maar met mate dus. Wanneer je vet vlees achterin de barbecue legt, ontkom je niet aan flinke steekvlammen van het vet. Daar moet je tijdens het grillen wel even rekening mee houden.

De ruimte onder de kap is prima. Ook voor een bierkip. Patton biedt geen accessoiresysteem aan zoals Cadac en Weber dit doen om accessoires in een rond gat te kunnen plaatsen, maar voor een pizzasteen is dat ook helemaal niet nodig. Ook een roterend spit is te plaatsen. Wil je wel meer bijzondere bereidingen doen, loont het wel om door te sparen. Wil je toch zelf een beetje gaan klooien met andere accessoires in plaats van de roosters, is het handig om te weten dat de ruimte tussen rooster en brander erg beperkt is. Gewoon doorsparen dus.

Conclusie: Patton Patio Chef 3B Nova Black

Zonder twijfel is de Patton Patio Chef 3B Nova Black de beste deal onder de compacte gasbarbecues. Geen fratsen. Alles dat belangrijk is voor een goede en veilige barbecue, is gewoon heel goed uitgevoerd. Ja ik stoor me enorm aan de witte letters op het front, maar dat is dan ook het enige waar ik me echt aan kan ergeren. Ga je geen bijzondere dingen doen, heb je hier jaren plezier van.

Patton Patio Chef 3B Nova Black kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer solide bouw
  • Zeer veilig
  • Gietijzer voor weinig
  • Mooie afwerking
  • Simpelweg een goede deal

THE BAD

  • Lelijke bedrukking op de voorkant
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram