GadgetGear.nl

Review: Maze Runner – The Death Cure (Blu-Ray)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Maze Runner – The Death Cure met 4.5 sterren.

The Good
  • Heel veel actie
  • Zeer spannende momenten
  • Goed verhaal
  • Erg mooie omgevingen

The Bad
  • Regelmatig is het iets te gemakkelijk voor de hoofdpersonen

Maze Runner – The Death Cure kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Het derde deel van Maze runner is uit; Maze Runner – The Death Cure. Een dikke anderhalf jaar na The Scorch Trials in de schappen lag. En ja, het is weer een dikke twee uur post-apocalyptisch genieten.

We openen Maze Runner – The Death Cure met een enorm spektakel. Een deel van onze vrienden blijkt gevangen te zitten in een trein. Tijdens dit transport worst een deel van de groep op spectaculaire wijze bevrijdt, maar niet iedereen. De missie is duidelijk, de complete groep jongeren moet weer bij elkaar komen, want er is een plan. Nouja, een toevluchtsoord waar ze naar toe willen. Weg van de duistere organisatie WCKD die achter ze aan zit.

En die organisatie blijkt inmiddels een duidelijk doel te hebben. De mensheid wordt geplaagd door een soort zombie virus. De kinderen die het doolhof overleven zijn in staat om bij angst een soort hormoon te produceren dat een effectief medicijn lijkt te zijn. WCKD probeert dit hormoon dan ook te oogsten bij de kinderen om zo de mensheid te beschermen.

Ondertussen heeft WCKD naast de enorme doolhoven, ook een eigen Utopia gesticht. Een stad beschermd door dikke muren. Met daarin vele gangen. Het is dus aan de jongeren om ditmaal in te breken in plaats van uit te breken.

Een derde en afsluitend deel in een trilogie moet in het beste geval het succes van de eerste film overtreffen. Dik overtreffen. En dat is natuurlijk een beetje een uitdaging, maar dat lijkt regisseur Wes Ball te zijn gelukt. De bekende uitstraling van de eerste films wordt gecombineerd met een vleugje Mad Max – Fury Road en dat kijkt gewoon heerlijk weg.

Bovendien zit echt de hele film vol actie. Er zijn geen eindeloze dialogen om naar te kijken. Je wordt non-stop scherp gehouden. Heerlijk, al heb je soms het idee dat het de hoofdrolspelers wel heel gemakkelijk af gaat. Tsjah, het is natuurlijk geen bloederige 18+ film. Dus het mag wel een beetje gemakkelijk.

Extra’s

Voor de fans van de Maze Runner serie is de disc door FOX compleet afgeladen met extra’s. Natuurlijk over hoe de film is gemaakt, maar ook het verhaal achter de kuur die de mensheid had moeten redden want laten we eerlijk zijn… de jongeren kiezen niet echt voor de onschuldige burger.

Conclusie: Maze Runner – The Death Cure

Met Maze Runner – The Death Cure komt een passend einde aan een hele spannende trilogie. Kon het nog wat heftiger? Wat mij betreft wel, maar spektakel is er zeker. Een waardiger afsluiting had deze filmserie zich niet mogen wensen.

Maze Runner – The Death Cure kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Reageren