Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Cobb Premier Gas (BBQ)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Stoer uiterlijk
  • Regelbare temperatuur
  • Zeer veilig
  • Enorm veel accessoires
  • Compatible met kleine gastankjes en grote gasflessen

THE BAD

Sinds ik de Cobb ben gaan gebruiken, ben ik stiekem wel een beetje verliefd geworden op het kleine ding. Hij is uiterst veelzijdig, maar voor even snel heeft hij een nadeel. Wil ik dan een cobblestone opbranden? Voor even snel of juist heel erg lang is er de Cobb Premier Gas.

Unboxing

Wij ontvingen de Cobb Premier Gas zonder doos, dus ditmaal geen unboxing. Wel kunnen we je vertellen dat de uitrusting vrijwel gelijk is gebleven aan de reguliere Cobb. Je krijgt dus een deksel, een teflon bakplaat, grill lifter en nog een houdertje. Daarnaast veel documentatie.

Must-have accessoires

Cobb heeft een enorme lijn aan accessoires. Dit maakt de Cobb mijn favoriete modulaire BBQ. Alles is perfect op elkaar afgestemd en de distributeur heeft heel wat accessoires meegestuurd. Deze zie je terug in deze review. Toch zijn er een aantal must-have accessoires. De belangrijkste is de dekselhouder. Dit simpele ding is een must-have zodat je de hete deksel veilig op kunt bergen zonder meteen een gat in jouw plastic tuintafel te smelten. Een andere must-have accessoires is de gasslang voor de Cobb Premier Gas. Daarmee kun je ook grote gasflessen aansluiten op deze BBQ. Ook wel handig zijn de Cobb wegwerpkommen. Deze zijn echt wel duur per kom, maar je hoeft ze niet na iedere grilbeurt weg te gooien. En dan scheelt het toch veel schoonmaakwerk.

Gasflessen

De Cobb Premier Gas is van origine ontwikkeld voor de kleine gaspatronen van Coleman (moederbedrijf Campingaz). Echter verkoopt Cobb ook een adapter zodat je normale propaan gasflessen op de Cobb kunt aansluiten. Die zijn natuurlijk fors groter, dus minder handig voor op pad. Maar… Cobb laat je de keuze en dat is heel slim. Zo gebruik ik de Cobb Premier Gas alleen thuis terwijl ik de Cobb Pro overal mee naartoe sleep. Die lekker met cobblestones en de Cobb Premier Gas met een grote Benegas Light gasfles eraan.

Design

De Cobb Premier Gas is een aangepaste versie van de Cobb Premier die vorig jaar de portable award won voor DeBesteBBQ.nl. Hetzelfde mooie draadrooster licht om de hete kern heen, maar de houder voor de cobblestone is een gasbrander geworden en aan de zijkant zit nu een uitbouw. Het design is zo enorm leuk dat ik ook echt een speciaal grillmeubel heb gebouwd voor de Cobb Premier Gas, de Benegas gasfles en de Cobb accessoires. Dit op basis van drie oude veilingkratjes wat de hele BBQ een lekker retro uiterlijk geeft.

De deksel heeft overigens wel een handvat in plaats van een knop. Dit maakt voor de houder niet uit. Wel is het handvat voorzien van een laagje siliconen. Dit voelt prettiger aan, maar is wel wat gevoeliger voor stof.

Ontsteker en regelaar

De uitbouw is voor een gasregelaar en een echte piezo ontsteker. Inderdaad. Cobb gaat niet met een elektrische ontsteking werken omdat de barbecue altijd en overal aan moet kunnen. En dat kan niet wanneer je met een lege batterij zit. Heel slim van het merk om dus voor een piezo ontsteker te kiezen.

Thermiek

Thermisch is ook de Cobb Premier Gas zeer veilig. Net als bij de Cobb Pro is de mantel om de onderkant ten alle tijden koud. Kinderen zullen zich er dus niet snel aan bezeren en ook jouw meubels zijn veilig wanneer je de Cobb erop zet. Om je dit te laten zien heb ik mijn Cat S60 Android smartphone met Flir camera er even bij gepakt.

Accessoire: Pizzaplaat

Pizza’s bakken gaat op de Cobb Premier Gas echt een stuk beter dan op de Cobb Pro omdat je veel meer controle hebt over de temperatuur. Wel is het handig een infrarood thermometer aan te schaffen. De deksel van de Cobb bevat geen thermometer en je wilt de steen toch op een 280 graden hebben om pizza’s te bakken. Mocht je de plaat verzieken met een goed aangebrande pizza (of een plastic tasje dat er in ons geval op waaide), dan kun je deze schuren. Jawel!

Accessoire: Grillrooster

De standaard teflon bakplaat is op zichzelf al een prima plaat om vlees op te bereiden. Slimmer is de grillplaat. De ribben van deze plaat zorgen voor die mooie grillstripes die je zo graag op jouw vlees ziet. Leuk is dat je bij grote stukken vlees ook het Cobb logo terugziet ;-).

Accessoire: Draadrooster

Liever direct grillen? Dat kan met het draadrooster, maar dat zou ik bij de Cobb Premier Gas niet doen. De vlammen zitten te dicht onder het vlees en de brander is echt een hotspot. Alles dat wat verder ligt gaart heel moeilijk. Het draadrooster is prima voor een Cobb Pro of Cobb Premier, maar niet voor de Cobb Premier Gas.

Accessoire: Wok

En dan de meest briljante accessoire; de Cobb Wok. Deze wokpan breng je met de Cobb Premier Gas nog veel sneller op temperatuur en blijft ook veel langer op temperatuur. De beste wok ervaring is daarmee op de Cobb Premier Gas.

Conclusie: Cobb Premier Gas

Cobb was al heel sterk in het portable BBQ segment, maar ook ik heb er moeite mee om voor korte sessies een cobblestone op te maken. Ons bin zuuuuunig. Ik merk dat ik sinds de Cobb Premier Gas, veel meer met de Cobb bezig ben en ook veel meer plezier met het apparaat heb. Voor op de camping en op het strand blijft de Cobb pro mijn favoriet, maar thuis is het toch echt de Cobb Premier Gas waar ik niet van af kan blijven. Wat een heerlijk ding!

Cobb Premier Gas kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.