Apple Music
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: Apple komt met all-in content abonnement

Als het gerucht klopt, komt Apple met een all-in content abonnement. Daarmee gaat het bedrijf hetzelfde model als Amazon Prime aanbieden waarbij je in Amerika onder anderen films en muziek in één abonnement krijgt.

Bij Apple zouden films, news, tijdschriften, muziek en iCloud worden gecombineerd. Op dit moment vraagt Apple voor alle deals een apart bedrag. Hierdoor heeft de consument veel vrijheid om te kiezen welke diensten worden afgenomen. Door alles in één aan te bieden met een korting, is de kans groot dat de Apple consument meer uitgeeft aan het totaalpakket en dat de consument dan minder snel geneigd is om over te stappen op diensten van anderen wanneer het abonnement eenmaal loopt.

De grote streamers zijn volop in gevecht met elkaar. Met name in Amerika waar Apple, Netflix en Amazon echt om de markt strijden. Daarnaast is Disney haar eigen streamingdienst aan het plannen met Disney, Pixar en Marvell content. En ja, misschien komt daar de content van FOX ook nog bij als die overname doorgaat. Op muziekgebied gaat de strijd al jaren tussen Apple en Spotify.

Apple kan dit abonnement nu aanbieden omdat het heel veel eigen content deals heeft. Zo heeft het bedrijf onder anderen een meerjarige deal met de invloedrijke Operah Winfrey. Operah gaat vanuit haar productiemaatschappij exclusieve shows voor Apple produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.