Als het om on demand TV kijken gaat hebben we het vooral over Netflix. Soms over Videoland en heel soms over Pathé at home of Amazon Prime. Eigenlijk speelde Film1 de laatste jaren niet echt meer mee omdat ze altijd exclusief via TV aanbieders werkten. En dat gaat nu veranderen.

Film1 begon ooit, samen met Sport1, als opvolger van het bekende Canal+. Het was destijds eigendom van UPC, wat in 2014 Ziggo werd. Hierdoor wist de kabelaar de on demand dienst en de live film en sportkanalen voor zichzelf te houden.

Met de overname van Ziggo, werd het bedrijf door de EU verplicht om Film1 in de etalage te zetten. Niet veel langer was het Sony Pictures Television dat de zender opkocht. Geen slechte deal, want Sony bezit een enorm portfolio aan films en series die via de live kanalen van Film1 en de on demand dienst ontsloten kunnen worden. Sony mocht per 21 juli 2017 de dienst overnemen van de EU.

En kennelijk heeft Sony duidelijk plannen om Film1 een serieuze speler in de Nederlandse filmmarkt te maken. Nu de dienst niet langer onderdeel van Ziggo is, wordt het tijd de vleugeltjes te spreiden.

Je kunt nu namelijk, ongeacht waar je jouw TV abonnement hebt lopen, een abonnement op Film1 nemen. Met €7,99 per maand of €79,99 per jaar is de prijs van Film1 concurrerend aan de andere diensten. Een andere kracht is dat Film1 van origine al met vele Hollywood studios een ‘first window’ contract heeft. Met andere woorden, vele films zijn eerst bij Film1 zichtbaar voor ze naar andere diensten gaan.

Om Film1 nog toegankelijker te maken, komt Sony Pictures met nieuwe apps voor Android en iOS. Zo kun je ook onderweg de films van de dienst bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.