Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Archos gaat Tuya smart home producten verkopen

Archos gaat breder inzetten op haar smart home portfolio. Het Franse bedrijf gaat nu ook de producten va Tuya onder eigen merk naar Europa brengen, te beginnen met de LED lampen van Tuya.

Archos gaat de producten van Tuya onder eigen merk verkopen. Het voordeel is dat het daardoor de producten standaard met ondersteuning voor Google Home, Alexa en IFTTT op de markt kan zetten. De producten worden door Tuya naar eigen zeggen bij 10.000 fabrikanten ingekocht. Voor Archos vallen ze onder haar eigen Hello Connect lijn en voor jou als eindgebruiker heb je recht op de Nederlandse garantieregels wanneer je deze producten koopt.

De Archos Smart WiFi Bulb is dus het eerste Tuya product dat het bedrijf hier gaat verkopen. De LED lamp komt voor €19,99 in de winkel te liggen. Hiermee heeft Archos prijstechnisch een concurrent voor de Philips Hue lampen in huis, maar vergis je niet in het energieverbruik van WiFi wanneer dergelijke lampen uit staan. Hoewel we niets precies van deze lamp weten zien we over het algemeen een hoog sluikverbruik bij dit soort producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.