Onze vrienden van Android World hebben ontdekt dat het Kruidvat (ook Chinees overigens) producten van Xiaomi gaat verkopen en wij weten dat een grote foto importeur ook Xiaomi camera’s naar Nederland gaat brengen.

Viva la Xiaomi

Het is niet de eerste stap van de Chinezen in Europa. In 2017 lanceerde het merk al in Spanje, maar leek daar niet echt weg te komen. Er liggen wel toestellen in de Spaanse schappen, maar het aanbod leek beperkt te blijven.

Belsimpel en Kruidvat

De toestellen van Xiaomi kwamen dit jaar ook in beperkte mate bij Belsimpel te liggen, net als MediaMarkt, CoolBlue en Bol.com. Toch bleef dit allemaal betrekkelijk klein en lijkt het vooral grijze import te zijn. Nu weet Android World dus te melden dat ook de Kruidvat toestellen van het merk gaat verkopen. Alleen is nog niet bekend wat en wanneer precies. Misschien zijn het wel gewoon de smart home producten of actioncams van Xiaomi. Die zouden prima in het assortiment passen.

DeGreef en Partner

Ondertussen werkt ook distributeur DeGreef & Partner hard aan de introductie van Xiaomi in Nederland. Echter richten zij zich op de Xiaomi Yi camera’s en ook een beperkt aantal modellen. Tijdens de Dutch YouTube Gathering 2018 (DYTG2018) liet de distributeur al enkele modellen zien die ze gaan voeren.

Oculus GO

En er is nog een product dat in Nederland verkrijgbaar is. Xiaomi is namelijk ook de producent van de Oculuc Go die Facebook eerder deze week aankondigde. Wij hebben al een sample ontvangen waar het MI logo duidelijk op prijkt.

Hoewel het er nog niet op lijkt dat Xiaomi ergens in de komende jaren een kantoor in Nederland gaat openen, wordt de verkrijgbaarheid dus steeds groter. Ongetwijfeld goed nieuws voor de fans van het merk die er nu al zijn.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.