Tele2 laat je nu bellen over WiFi

Tele2 is nog hard aan het opbouwen met haar eigen 4G netwerk in Nederland. Kennelijk snapt de provider dat veel mensen last hebben van een slecht bereik binnenshuis en lost dit creatief op.

Tele2 is naar eigen zeggen de eerste provider in Nederland die bellen over WiFi toestaat. Dit heet Voice of WiFi en is voor alle Tele2 gebruikers nu toegankelijk. Wanneer het 4G signaal van Tele2 niet toereikend is, maar je hebt wel WiFi, dan belt jouw telefoon via WiFi naar het Tele2 netwerk. Mits jouw telefoon dit kan. De optie is vanaf nu voor iedereen beschikbaar.

Tele2 is niet de eerste provider die dekkingsproblemen in gebouwen probeert aan te pakken. Enkele jaren geleden introduceerde Vodafone al kleine 3G zenders voor in huis. Daarmee belde je ook via jouw eigen internetverbinding, maar moest je Vodafone toch volledig betalen voor gebruikte belminuten en MB’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events