Als het om opslagproducten op basis van flash geheugen gaat, horen we nooit zo heel veel van Sony. Het is wel een productgroep waarin de Japanners zich al jaren begeven. Deze week introduceerde het bedrijf dan ook een opvallende externe SSD lijn op basis van USB-C.

Sony introduceerde deze week haar SSD’s in de SL-E Series. Dit zijn externe harddrives op basis van een SSD. Sony gaat deze drives leveren met een capaciteit van 240GB, 480GB en 960GB. Sony kiest meteen vol voor de USB-C aansluiting om zo optimale compatibiliteit met smartphones, tablets en laptops te garanderen.

 

De drives maken gebruik van USB 3.1 Gen 2 waardoor ze een leessnelheid van 540MB per seconde moeten behalen. De schrijfsnelheid zou met 520GB ook erg hoog moeten liggen voor een USB drive. Dit verraadt ook dat Sony nog gebruik maakt van de SATA6 standaard in de behuizing van de drive. Deze heeft een theoretische maximale snelheid van 600MB per seconde. De drive van Sony behoort dus tot de snelste drives die je op dit moment kunt kopen.

Voor zakelijk gebruik levert Sony ook de ENC DataVault Lite software mee om data op de drive te versleutelen. Dit is dezelfde software die Lexar ook op haar producten gebruikt. Dat Sony niet voor een in-house oplossing kiest is slim. De makers van ENC DataVault Lite kunnen zo meer focus leggen op het bouwen van een sterke beveiliging op dit soort producten. Het beveiligen van data op een externe drive behoort tot de technische maatregelen die je binnen de AVG behoort te nemen. Als dit ook goed samenwerkt met mobiele besturingssystemen, kan Sony weleens een hele belangrijke troef in handen hebben.

Beschikbaarheid

De Sony SL-E SSD 240GB gaat €169 kosten. De 480GB €289 en 960GB €499.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.