Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Seagate Game Drive Hub for Xbox (8TB)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm snel
  • Handige USB hub
  • USB hub blijft snel bij meerdere datastromen
  • Enorm strak ontworpen
  • Erg veel opslagruimte

THE BAD

  • Volgende keer graag USB aansluitingen aan de achterkant
  • Design sluit niet helemaal aan bij de Xbox One consoles

Bij Seagate ontwikkelden ze al een aantal gecertificeerde externe harddrives voor de Microsoft Xbox 360 en Xbox One. Allemaal keurig met de kleuren en het logo van de console. Nu is er de enorme Seagate Game Drive Hub for Xbox.

Unboxing

In de verpakking van de Seagate Game Drive Hub for Xbox vinden we de drive, een micro-USB 3.0 naar USB A kabel en een adapter.

Design

De Seagate Game Drive Hub for Xbox kwam uit na de presentatie van de Microsoft Xbox One S in 2016. Net als die console, heeft de hub de kleuren zwart en wit meegekregen. Bij de nieuwe Xbox One X zou het mooi zijn als Seagate ook met een zwarte komt. En die is er ook. Nouja, dat is de Seagate Backup Plus Hub. Hetzelfde ding, zonder de Xbox branding erop en daarmee ook net iets goedkoper.

De Seagate Game Drive Hub for Xbox is niet zo hoekig als de consoles, maar op allerlei plekken mooi afgerond. Wel zijn er fijne patronen op de zijkanten voor de airflow. Ondanks deze designkeuzes, past de drive er wel netjes naast. Ongeacht welke machine je hebt staan.

De Seagate Game Drive Hub for Xbox beschikt over twee zwarte USB 3.0 poorten aan de voorkant. Handig om jouw controllers op te laden, maar ook om bijvoorbeeld nog meer externe harddrives aan te sluiten. Persoonlijk had één van de poorten van mij ook wel aan de achterkant mogen zitten. De meeste accessoires hebben een vaste verbinding met de console en die heb ik dan liever uit het zicht. Kabels aan de voorkant vormen voor mij altijd veel irritatie. Misschien heb ik het mis, geef dan maar commentaar onderaan de review ;-).

Specs

De Seagate Game Drive Hub for Xbox beschikt over een harddrive van 8TB. Seagate gokt dat dit gemiddeld gezien genoeg is voor de installatie van 200 Xbox games. Zeker ideaal voor iedereen met Xbox Live Gold en Xbox Game Pass.

Qua formaat is het kastje een heel stuk kleiner dan de Xbox One S en Xbox One X (Laat staan de Xbox One natuurlijk). Hij meet 19,8 CM x 4,1 CM x 11,8 CM.

Seagate klokt de leessnelheid van de Seagate Game Drive Hub for Xbox op maximaal 160MB per seconde. Dat is heel erg netjes van ze, want wij klokken hem een stuk hoger. Afhankelijk van de opdracht tussen de 184 en 189 MB per seconde. Seagate kiest er dus bewust voor om prestaties te vermelden die zeer waarschijnlijk worden overtroffen. Hoe dan ook, hij is sneller dan de tweede generatie van de Seagate Game Drive for Xbox HDD 2TB, al is het maar met een kleine 20%. Jouw games laden in ieder geval een stuk sneller. Welk produceert de drive iets meer geluid dan we gewend zijn van externe harddrives.

Sluiten we de Seagate Game Drive for Xbox 2TB op de USB 3.0 poort aan, dan merken we nauwelijks verlies over de verbinding. Zelfs wanneer we ook de harddrive in de Seagate Game Drive Hub for Xbox aanspreken. Het lijkt er dus op dat Seagate een USB hub heeft gebouwd en dat de harddrives op die USB hub zijn aangesloten. De USB controller is snel genoeg om de datastromen van beide bronnen netjes aan te kunnen. Volstrekt overbodige informatie overigens wanneer je deze hub netjes aan de Xbox hangt.

Overigens hebben we hem voor deze benchmark moeten meten op een PC. Dit doen we op dezelfde manier als de andere harddrives omdat we van de Xbox One zelf geen goede prestatiegegevens kunnen krijgen over het apparaat.

Conclusie: Seagate Game Drive Hub for Xbox

Hoewel ik zelf van mening ben dat de USB poorten best aan de achterkant gezet mochten worden, is de Seagate Game Drive Hub for Xbox een zegen voor iedere Xbox gamer. Een degelijke leessnelheid en een enorme opslagcapaciteit zorgen ervoor dat je nooit meer hoeft te kiezen of je een game verwijderd voor een ander. Gewoon omdat het kan. En je krijg twee extra USB 3.0 poorten. Top!

Seagate Game Drive Hub for Xbox (8TB) kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.