Review: Razer Abyssus Essential (gaming muis)

Razer Abyssus Essential kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Hoewel we Razer vooral van de topmodellen in gaming hardware kennen, vergeet het merk ook de gamer met een kleinere spaarrekening niet. Met de Razer Abyssus zien we een gaming muis voor nog geen vijf tientjes waarmee het merk echt weer terug gaat naar de essentie.

Want; wat is belangrijk bij een gaming muis? De optische sensor, goede knoppen en een goed scrolwiel. Heel veel meer heb je voor het gros van de games niet nodig.

Unboxing

Geen bijzonderheden tijdens de unboxing van de Razer Abyssus. We vinden de muis en een overcomplete handleiding in het groen/zwarte doosje.

Design

Hoe meer onderdelen, hoe meer kosten. De hele behuizing van de Razer Abyssus lijkt dan ook uit vier plastic onderdelen te bestaan. Geen fancy materialen, gewoon goed plastic. De glijvoetjes onder de Razer Abyssus zijn lekker groot en dat is niet onbelangrijk.

Ik heb een relatief grote hand en de meeste budget muizen doen mijn hand weinig eer aan. Bij de Razer Abyssus is dit anders. De muis is groot genoeg om mijn hand goed op te vullen. Zo heb ik voldoende grip, maar ook steun om lang te kunnen gamen.

Razer Chroma

Tegenwoordig heb je geluk bij Razer. Ondersteuning voor Chroma verlichting is in alle hardware de standaard geworden. Als ik mij niet vergis was bij mijn eerste test van een budgetmuis enkel de optie om de verlichting op Razer groen te zetten. Bij de Razer Abyssus krijg je volledige Chroma ondersteuning. Zo integreert jouw muis goed met jouw andere (Razer) gaming gear. De kwaliteit van de Chroma verlichting is zelfs hoger van bij het Razer Ornata Chroma toetsenbord waar ik deze review op tik.

Het instellen gaat via de Razer Synapse3 app. Onderdeel daarvan is de Chroma Studio. Hier kun je kleuren en effecten combineren om jouw unieke lichtsignatuur neer te zetten op jouw devices.

nor

Optische sensor

Onderop de muis zit de optische sensor. Razer is trouw aan de gamer en heeft niet bezuinigd op de resolutie. De optische sensor onder de Razer Abyssus scant met 7.200DPI. Hoewel we de muis netjes met de Razer Goliathus Chroma muismat hebben getest (die review volgt volgende week), doet hij het ook prima op reguliere tafeloppervlakken.

Conclusie Razer Abyssus Essential

Je merkt in de review, de Razer Abyssus Essential is geen hele spannende muis. Maar dat wil niet zeggen dat dit een slechte muis is. Hoewel basic, haal je voor een paar tientjes wel een muis met een solide bouwkwaliteit, chroma verlichting en een heel goed presterende optische sensor in huis.

Razer Abyssus Essential kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Stevige bouw
  • Lekker groot
  • Volledige Chroma ondersteuning

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events