GadgetGear.nl

Review: Marbotic Smart Letters & Numbers (Bundel)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Marbotic Smart Letters & Numbers met 4.5 sterren.

The Good
  • Lekker spelen met hout
  • Leuke vormgeving
  • Erg goede apps
  • Goede ondersteuning in het Nederlands
  • Erg goede kwaliteit van de voetjes

The Bad
  • Doosje kan handiger (voor kinderen)

Opa’s en oma’s die de iPad verafschuwen zijn doorgaans gek op houten speelgoed voor kinderen. Marbotic combineert de twee met haar Marbotic Smart Letters & Numbers (Bundel). Misschien wel de meest leerzame toys voor tablets.

Hoewel we in deze test de Smart Letters & Numbers (Bundel) bekijken, levert Marbotic in totaal drie uitvoeringen. Deze uitvoering is een samenstelling van de Smart Letters en Smart Numbers dozen. Zoals je mag verwachten, krijg je een flinke korting wanneer je de set koopt.

Unboxing

In de doos van de Smart Letters & Numbers (Bundel) vinden we alle 26 letters van het alfabet en 10 cijfers. Allemaal keurig uitgesneden uit hout, liggend in plastic trays.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Design

Voor de letters en cijfers heeft Marbotic een lekker speels lettertype genomen en de vormen keurig uitgesneden. Wij vermoeden dat Marbotic hier een laser voor heeft gebruikt gezien de zijkanten van de letters zeer donkerbruin zijn.

De karakters liggen allemaal in witte, plastic trays. Deze hebben we al snel weggegooid. Heel stevig zijn ze niet en er zitten plastic randjes aan. Bovendien willen we dat de kids de letters en cijfers snel kunnen pakken. Qua verpakking kan het dus praktischer. Ze zagen er wel heel mooi uit in de trays, dat moeten we wel weer nageven.

Alle karakters zijn voorzien van een pin om ze gemakkelijk te hanteren. Onder de letters zitten rubber pootjes zodat ze stabiel neergezet kunnen worden zonder het tablet display te kunnen beschadigen.

Hoe het werkt

De magie zit hem in de pootjes. De afstanden tussen de pootjes verschillen per karakter en zijn daarmee uniek. Door een letter of cijfer op het display van een iPad of Android tablet te zetten, herkent de app keurig welke letter of welk cijfer dit is.

In het verleden hebben we nogal wat toys gezien die potentieel displays van tablets kunnen beschadigen.

Apps

Marbotic heeft inmiddels een aardige selectie apps ontwikkeld. Je kunt alle apps van Marbotic gratis downloaden, maar het gebruik is niet helemaal gratis. Niet schrikken!

Wanneer je een app download en gaat gebruiken, moet deze nog een taalpack downloaden. Het eerste taalpack is gratis. Maar stel dat jij van Nederlands naar Engels wilt schakelen, moet je voor Engels wel betalen. De bedragen zijn relatief klein voor de enorm hoge kwaliteit van de Marbotic apps. Ja, we hebben grote merken slechtere apps zien ontwikkelen. Dit is dus echt een compliment waard.

Met de apps voor de cijfers leren kinderen vooral rekenen. Wat opvalt is dat de app zeer veel rekenhulpen aanbiedt aan kinderen. Onder anderen een alternatief voor de bekende telramen. Hierdoor kunnen kinderen op verschillende niveaus basale rekenvaardigheden beoefenen. De apps die met rekenen werken, gaan maximaal tot 100.

En dan zijn er nog de taal apps. Die laten kinderen kennismaken met de letters. Hoe klinken ze, welke woorden kun je er mee maken? Helemaal knap is de mogelijkheid om zelf woorden te stempelen. De app probeert zelf te herkennen of het om afkortingen gaat of echte woorden. Ook de uitspraak gaat vrij natuurlijk. Als vader en ex-pabo student was ik helemaal verbaasd over de kwaliteit die Marbotic levert met de Marbotic Smart Letters & Numbers (Bundel).

Conclusie: Marbotic Smart Letters & Numbers (Bundel)

Het is een flinke aanschaf, maar dan krijg je ook wat. De zeldzame combinatie van goed materiaalgebruik (hout, rubber etc) en kwalitatief goede apps in onze eigen taal. Ja, dit is wat kinderen nodig hebben in de fase van groep 1 tot en met groep 4 om letters en cijfers goed te leren kennen.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten