Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Donkey Kong Country: Tropical Freeze met 4.5 sterren.

The Good
  • Lekker uitdagend voor de gevorderde gamer
  • Prachtige levels
  • Veel humor
  • co-op gameplay mogelijk
  • Funky maakt het spel gemakkelijker
The Bad
  • Nog steeds geen echt goede multiplayer modus

Donkey Kong Country: Tropical Freeze kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Dit weekend bracht ik door met de controller van mijn Switch strak in mijn hand. Voor de tweede keer, want ik speelde de game voor het eerst in 2014 op de Wii U. Nu krijgt Donkey Kong Country: Tropical Freeze een remake voor de Nintendo Switch.

Donkey Kong vs. Mario

De Donkey Kong Country series is al jaren Nintendo’s ‘tweede’ platformer. Mario is de onbetwiste nummer 1 en geschikt voor het hele gezin. De Donkey Kong Country serie is een heel stuk lastiger en daarmee vooral gericht op de wat meer ervaren gamer. Ondanks de vrolijke graphics, moet je toch net even wat meer inspanning leveren om het einde van het verhaal te halen.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze, het verhaal

Donkey Kong is jarig, maar op zijn verjaardag heeft hij een enorm probleem. De ballonnen hangen en de Vikingen komen aan wal. Het zijn de Snowmads. Kwaadaardige beesten die Donkey’s tropische eiland in een waar ijsfort willen veranderen. Tijd voor Donkey, Diddy, Dixie en Cranky om de ijspret tegen te gaan. Door de komst van de Snowmads is de familie echter kilometers verderop geblazen waardoor hen eerst een lange weg terug naar het eiland wacht.

De Kick

Het wordt dus tijd om je een weg terug te platformen naar jouw eiland en onderweg natuurlijk zo veel mogelijk bananen te vangen. Daarbij krijg je regelmatig de hulp van Diddy, Dixie en Cranky. Zo zorgt Diddy er voor dat Donkey langer kan vliegen in de lucht, Dixie laat Donkey een dubbele sprong maken en Cranky zet de grote aap op zijn eigen pogo stick. Voor de retro gamers onder ons; denk aan Commander Keen ;-).

Nieuw in de Switch uitvoering is Funky Kong. Een compleet nieuw speelbaar karakter. Funky bezit eigenlijk alle powerups die de familie aan Donkey mee kunnen geven. Maar dan meteen. Bovendien heeft hij een surfplank waarmee hij over gevaarlijke stekels kan zweven. Met de komst van Funky wordt de game hiermee toegankelijker voor jongere spelers.

De wereld van Donkey Kong Country: Tropical Freeze

In totaal mag je door zes verschillende werelden reizen en in iedere wereld met een bijbehorende eindbaas proberen af te rekenen. Iedere wereld bestaat uit tien tot twaalf levels, dus qua content kom je echt niets te kort.

Ondanks dat ik de game in 2014 al eens mocht spelen, blijf ik verbaasd over hoe enorm leuk de game eruit ziet. Van begin tot eind heeft ieder level enorm veel aandacht gekregen. Bovendien zijn er ieder level weer subquests in de vorm van het verzamelen van dingen. Bijvoorbeeld de letters KONG. Hoe meer je verzameld, hoe meer upgrades je in de winkel van Funky kunt kopen. Bovendien kun je het bonuslevel alleen spelen als je werkelijk alle letters in alle levels hebt verzameld.

Multiplayer

Donkey Kong Country: Tropical Freeze is, net als haar voorgangers, met twee spelers te spelen. In dit geval speelt speler twee één van de familieleden van Kong. De belangrijkste rol is het helpen van Kong op zijn trip door de jungle. De rol van speler twee is daarmee wat beperkt, en dat is ideaal voor een vader-zoon momentje. Maar wanneer je met vrienden gaat spelen, zal je toch vooral vaak de joy-con van hand laten verwisselen.

Conclusie: Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Donkey Kong Country: Tropical Freeze is terug en wat een lol heb ik weer gehad. De game blijft één van de mooiste op de Switch.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.