Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review: AOC Q3279VWF allround monitor

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • een koopje!
  • Prima kleuren en contrast
  • goede ms

THE BAD

  • wiebelig
  • niet in hoogte verstelbaar

AOC, een merk dat het al tijden goed doet met goede monitoren, uitdagend design en zeer goede prijzen. Qua prijs doen ze er even een schepje bovenop…. €199, voor een 31 inch WQ HD scherm? Waar zit het addertje!? Nou dat ga je lezen, die is er niet!

Als wij schermen binnenkrijgen vinden we het leuk om eerst te gokken wat deze zou moeten kosten. Er werden prijzen genoemd van rond de €300 tot €450 euro. Niets is minder waar, ten tijde van schrijven koste deze monitor €199,-. Kijkend naar de specs en dan weer naar de prijs…. Ik kan je zeggen dat die normaal gesproken toch echt niet matchen. Dus we nemen de proef op de som en let’s go!

Design

Helaas geen nieuw reviewmodel en wat kleine gebruikssporen dus weinig eigen foto’s omdat die geen recht doen aan het product. We zien een stijlvol scherm. De omlijsting aan de voorkant is van dun glanzend zwart plastic, met rechts bovenin het typenummer. Midden onder het AOC logo in het zilver. De knoppen aan de onderkant voelen stevig aan, zitten wel wat dieper naar achteren dan je zou verwachten. Aan de onderkant is het een vrij breed scherm, dit komt onder andere omdat de voeding erin is gebouwd. Dat heeft z’n voor en nadelen natuurlijk. Voordeel, je snoer heeft geen adapter, nadeel als de voeding kapot gaat moet je scherm worden gerepareerd i.p.v. alleen een nieuwe kabel kopen.

De achterkant dan, die is van geborsteld glanzend plastic. Met in het midden in het groot AOC. De voet is van zilver glanzend en geborsteld plastic, althans de buitenlaag dan. De voet is meer dan zwaar genoeg om de monitor goed op z’n plek te houden. De boog die de voet en de monitor koppelt is een leuk staaltje design. Van de voorkant en zijkanten lijkt deze zwart, van achteren is hij echter zilver. Toch een leuk saillant detail! Omdat er wel veel plastic wordt gebruikt is het scherm wel wat wiebeliger dan andere monitoren. Ook kan deze AOC monitor niet omhoog en omlaag. Dus je moet wel zeker weten dat je de goede hoogte kan maken voor jezelf.

Connectiviteit

Mag ik deze monitor nu al een dik compliment geven? Ja dat mag ik. Eindelijk eens weer een monitor waar ik niet als een acrobaat onder hoef te hangen omdat de fabrikant qua design de aansluitingen persé naar beneden hangend wil ontwerpen. Bij deze AOC Q3279VWF is het gewoon makkelijk recht uitstekend voor het simpel aansluiten van je apparaten. Ook de hoeveelheid aansluitingen is meer dan toereikend. Hieronder een foto ervan. Zowel, HDMI, DVI als DisplayPort kabels kunnen worden aangesloten, en niet te vergeten VGA…. wie dat nu nog gebruikt althans. Maar goed het zit er allemaal op! Oh en er zit ook nog een 3,5 mm jack cable aansluiting op.

Beeldkwaliteit

Komt dan nu het struikelblok voor die lage prijs? Uhm nee, niet exact. De zwart wit verhoudingen, contrast, zijn meer dan prima. De kleuren zijn ook erg goed! Je kunt er zeker photoshop voor gebruiken in je vrije tijd.

Qua inkijkhoek heb ik wel een opmerking, als je er recht voor zit is er niets aan de hand. Ga je met vrienden er omheen zitten als een soort TV dan zou ik dat niet aanraden. Maar hé als dat het enige is! Verder is er ook geen sprake van backlight bleeding. Ook komt het met Freesync voor een soepelere game-ervaring als je AMD videokaarten gebruikt. Met 5 ms, is dit geen trage monitor, ben je diehard Counter Strike speler dan is het aan de trage kant. Voor elke andere toepassing is het meer dan zat!  Zeker dik tevreden qua kwaliteit en ik denk dat deze zeker schermen in het hogere segment nog zou verslaan.

Gebruikersgemak

  1. Je haalt hem uit de doos
  2. doet de stekker in het stopcontact en in je monitor
  3. stopt je kabel in je monitor en je pc. En done!

Hé, ik verheug me altijd zo op het monteren van monitoren! Leuke zin trouwens… Maar dat hoeft hier niet, het is een complete monitor die je meteen neerzet en aansluit. Qua menu ook niets bijzonders. Alle opties zitten erop en qua design ook niet uitspattend.

Conclusie

Deze monitor is extreem scherp geprijsd en heeft zich zeker staande gehouden tijdens de test. Je merkt hier en daar dat er een beetje bezuinigd is op de behuizing, beetje wiebelig en kan niet op en neer, maar dat is dan ook echt het enige! Verder haal je een hele goede monitor in huis met een resolutie van 2560 x 1440 en 31 inch! Dit is een koopje die je elke dag zo spontaan in een opwelling zou kunnen aanschaffen en er geen spijt van zal hebben!

aoc-q3279vwF kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.