Oppo komt naar Nederland

Na Huawei en OnePlus is er opnieuw een Chinese smartphonegigant die de pijlen richt op Nederland. Oppo lijkt een kantoor te gaan openen in Rotterdam om van daaruit Nederland van Oppo smartphones te voorzien.

Dat Oppo zich hier gaat vestigen is niet heel vreemd. Het merk is onderdeel van BBK Electronics, dat ook weer eigenaar is van Vivo en OnePlus. OnePlus werkt al een tijdje hard aan de verovering van Nederland en doet dit vanuit het VK. Met de Brexit op de loer is London misschien niet de handigste stad om een hoofdkantoor te vestigen. Dus lijkt de focus nu op Rotterdam te liggen.

Daar liggen, volgens Android World, twee open vacatures. Het bedrijf zoekt een after-sales medewerker en een software tester die gaat kijken of de Oppo smartphones goed op de Nederlandse mobiele netwerken werken. Hoe snel dit allemaal gaat, moeten we nog zien. Het kan goed tot het einde van het jaar duren voor we Oppo in het vaste aanbod van de Nederlandse smartphone verkopers gaan zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.