Microsoft introduceert de Xbox Adaptive Controller

Gamen met een handicap kan een uitdaging op zichzelf zijn, maar Microsoft is van plan dit aan te pakken. Het bedrijf komt met een speciale joypad voor gehandicapte gamers; de Xbox Adaptive Controller.

De Xbox Adaptive Controller maakt het mogelijk de joypad aan te pakken naar mensen met een handicap. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van veel grotere knoppen.

Hoe de Xbox Adaptive Controller inspeelt op handicaps is nog even onduidelijk, maar Microsoft is van plan hier meer van te laten zien tijdens de E3. Vast staat in ieder geval dat Microsoft hiermee een voorsprong neemt ten opzichte van gehandicapten waar de andere platformmakers het onderwerp toch een beetje laten liggen. En daar is het natuurlijk ook een beetje om te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.