ZTE is op Huawei na de grootste fabrikant van smartphones en mobiele apparaten in China. Een exportverbod vanuit de VS dwingt het enorme bedrijf nu op de knieën.

Eerder afgelopen maand werd al duidelijk dat ZTE Amerikanse technologie had verkocht aan Noord-Korea en aan Iran. De VS ziet dit als een misdaad en verbood vervolgens Amerikaanse bedrijven om zaken te doen met ZTE.

Door dit handelsverbond heeft ZTE in eens geen toegang meer tot Amerikaanse technologieën zoals de chipsets van Qualcomm, maar ook Android. Volgend op het handelsverbod heeft ZTE al haar online verkoopkanalen gesproken en een groot deel van het personeel naar huis gestuurd. Er is gewoon niets te doen. Het bedrijf heeft nog wel de middelen om de rekeningen te betalen en om het handelsverbod aan te vechten. Tot die tijd is het duimendraaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.