Handelsverbod dwingt telefoonmaker ZTE op de knieën

ZTE is op Huawei na de grootste fabrikant van smartphones en mobiele apparaten in China. Een exportverbod vanuit de VS dwingt het enorme bedrijf nu op de knieën.

Eerder afgelopen maand werd al duidelijk dat ZTE Amerikanse technologie had verkocht aan Noord-Korea en aan Iran. De VS ziet dit als een misdaad en verbood vervolgens Amerikaanse bedrijven om zaken te doen met ZTE.

Door dit handelsverbond heeft ZTE in eens geen toegang meer tot Amerikaanse technologieën zoals de chipsets van Qualcomm, maar ook Android. Volgend op het handelsverbod heeft ZTE al haar online verkoopkanalen gesproken en een groot deel van het personeel naar huis gestuurd. Er is gewoon niets te doen. Het bedrijf heeft nog wel de middelen om de rekeningen te betalen en om het handelsverbod aan te vechten. Tot die tijd is het duimendraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram