Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: HTC Genesis wordt een VIVE gaming smartphone

HTC heeft dan wel een groot deel van haar mobiele tak aan Google verkocht, het bedrijf blijft naar manieren zoeken om op te vallen. De HTC Genesis smartphone moet nu meeliften op het succes van de HTC VIVE VR headsets.

Bij evleaks hebben ze de website tijdig gespot inclusief de video die er op draaide om de HTC Genesis smartphone te teasen. Kennelijk was alleen de achterkant zichtbaar, maar dit was genoeg voor evleaks om even een screenshot van te maken.

Het produceren van een HTC VIVE Android smartphone zou betekenen dat het toestel mogelijk met een VR headset zal worden verkocht. Wellicht iets als de Samsung Gear VR waar de smartphone in moet, of meer iets zoals de Oculus Go waarbij alle brains toch weer in de smartphone zitten.

De naamgeving van het toestel is ook interessant. Niet alleen vanuit het perspectief van de bijbel. SEGA’s meest bekende spelcomputer kreeg ook de naam Genesis mee. Het zou een subtiele verwijzing kunnen zijn dat HTC dus een gaming phone op de markt brengt. Daarmee zou het merk direct de concurrentie aan gaan met de Xiaomi Black Shark en de Razer Phone. Een strijd die het best weleens zou kunnen winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.