DJI Ronin-S gimbal voor professionele shots binnenkort leverbaar

DJI introduceert een nieuwe gimbal voor professionele camera’s zoals de Canon 1D en 5D, Panasonic GH en Sony Alpha-serie. De Ronin-S maakt het mogelijk om met één hand de meest Hollywood waardige shots te maken. De gimbal stabiliseert to snelheden van 75 kmu.

De nieuwste camera’s, zoals de Panasonic GH5, hebben zulk goede ingebouwde stabilisatie dat de toegevoegde waarde van een gimbal steeds kleiner wordt. Telkens meer accessoires meesjouwen is niet waar elke filmer op zit te wachten. Maar als je shots kan maken waar de kaken van openvallen, dan maken we graag een uitzondering. De Ronin-S is op papier een ideale stabilisatie voor de betere camera’s tot 3,6 kg.

Snel wisselen

De markt voor deze oplossingen begint volwassen te worden. De makers weten wat noodzakelijk is en wat poespas is. Zo is het belangrijk dat je snel van camera of lens kan wisselen. De Manfrotto snelkoppeling maakt wisselen van camera mogelijk. De instelmogelijkheden zouden ook verbeterd zijn, zodat diverse mensen mogelijk zijn.

Ronin next level

De belangrijkste winst zit in het complete systeem rondom de Ronin-s. Allereerst zijn de meeste camera’s te bedienen op de handgreep. Breid je de Ronin-S uit met extra opties, dan kan een extra operator op afstand de pull-focus bedienen en zelfs een onderwerp in beeld houden. DJI heeft duidelijk veel van de Inspire drone technologie overgenomen in dit product. Vitale camera-instellingen kunnen rechtstreeks worden aangepast via de Ronin-app

Met een nieuwe Push-modus kun je de draai-, kantel- en rolas handmatig aanpassen, terwijl de Ronin-S wordt ingeschakeld en een Auto Tune-functie automatisch de sterkte van de motoren aanpast om versnellingvoorbereiding te versnellen, zodat je meer tijd kunt filmen en minder tijd kwijt bent om je spullen in te stellen. De Ronin-S heeft een comfortabel, ergonomisch ontwerp dat helpt bij het vastleggen van vloeiende filmische bewegingen van de rechtopstaande naar de zaklampmodus naar de posities zonder positie, zonder het scherm van de camera te belemmeren. Ronin-S heeft ook het intelligente batterijsysteem van DJI dat in het handvat is ingebouwd en een bedrijfstijd van 12 uur heeft.

Ronin systeem

Ondersteunde optionele accessoires omvatten een Focus Command Center, bestaande uit een menuscherm voor geavanceerde gimbal-, camera- en focusregeling zonder een mobiel apparaat; DJI Force Pro; DJI Master Wheels; de Ronin 2 afstandsbediening; en een externe focusmotor voor handlenzen die paren met het meegeleverde focuswiel. De Ronin-S kan ook worden gebruikt met de DJI-voertuigbevestiging, giekbevestiging en het systeem met dubbele handgreep voor wanneer een extra niveau van comfort en stabiliteit is vereist.

De Ronin-S is binnenkort leverbaar voor 749 Euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.