De Red Hydrogen One is vooral een smartphone voor filmers

Hij wordt duur, heel duur. De RED Hydrogen One Android smartphone gaat tussen de $1.200 en $1.600 kosten. Daarvoor krijg je stiekem een wat oude smartphone, maar daar gaat het zeker niet om.

De RED Hydrogen One is een echte smartphone voor filmers. RED is namelijk een maker van professionele camerasystemen voor de filmindustrie. Daar gaat deze camera helemaal op inspelen. Hij wordt een actief onderdeel van jouw cameragear. Dit doet RED op een vergelijkbare manier met Motorola. De smartphone is namelijk modulair en heeft daar een speciale verbinding voor. Net als bij Motorola onderaan op de achterkant van de smartphone.

De plannen van RED zijn groots voor de Hydrogen One. Zo is RED van plan cameramodules uit te brengen. Daarmee kun je onder anderen professionele lenzen op de smartphone plaatsen. Veelal van andere merken zoals Canon.

Bijzonder is ook het holografische display van de camera. Daarmee kun je bijvoorbeeld live 3D beelden bekijken, zonder 3D bril. Hoe dat er precies uit gaat zien en wat RED daar allemaal mee van plan is, is nog onduidelijk. Maar… RED bezit ook veel hardware om 3D beelden te produceren.

Maar wat maakt de RED Hydrogen One een beetje oud? Het toestel is ontwikkeld op basis van de Qualcomm Snapdragon 835 chipset. Dit was dé grote chipset van alle vlaggenschip smartphones die vorig jaar uitkwamen. En daarmee is de doelstelling duidelijk. RED richt zich echt op de filmer die wil kunnen appen met zijn camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram