We zijn al jaren van de video deurbel. Gewoon omdat we willen zien wie er voor de deur staat. Ook als we niet thuis zijn. Maar dat anderen meekijken? Daar moet de privacywetgeving toch iets over te zeggen hebben ;-).

Het probleem zit hem in de wachtwoord manager van de software en blijkt al sinds januari bekend te zijn. Wanneer je het wachtwoord van de deurbel wijzigt, bijvoorbeeld omdat je jouw ex de deur uit hebt gezet, verwacht je dat jouw ex er niet meer in zou kunnen. Gewoon omdat het wachtwoord in zijn of haar versie van de app niet meer klopt. Maar niets is minder waar. Eenmaal ingelogd, blijven gebruikers eeuwig ingelogd op de deurbel.

Het probleem ligt enigszins gevoelig. Amazon heeft Ring onlangs gekocht. Het idee van Amazon is dat Ring ook de deur kan openen en zo bezorgers binnen kan laten. Dan moet het systeem natuurlijk wel zeer veilig zijn en dan zijn dit soort fouten zeer slordig.

Via Information.

kopen
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.