AMD komt in 2019 met 9nm Ryzen processors

Gisteren vertelden we je al dat Intel serieus moeite heeft om mee te komen in de productie van 10nm chipsets. Hoe kleiner het aantal nanometer, hoe sneller en energiezuiniger deze werken. Vandaag kunnen we je vertellen dat AMD komend jaar groots inzet op 7nm.

AMD weet de laatste anderhalf jaar een flink stuk van de markt van Intel af te snoepen. Zowel voor thuis PC’s als op de servermarkt scoren de Ryzen chipsets van AMD. Doorgaans liggen ze qua prestaties net iets onder die Core i familie van Intel, maar tegen de helft van de prijs van Intel.

In 2019 is AMD van plan Intel het nog moeilijker te maken. Naar verwachting zal Intel pas in 2019 haar eerste generatie 10nm chipsets weten af te leveren terwijl AMD de massaproductie van 7nm Ryzen chipsets heeft aangekondigd voor dat jaar. Als AMD het inderdaad lukt het proces goed onder controle te krijgen en dus de massaproductie op te starten, zou AMD qua performance weleens een flinke klap kunnen uitdelen aan Intel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.