GadgetGear.nl

Sony Mobile knalt de Xperia XZ2 Premium erin

Tijdens het Mobile World Congress presenteerde Sony Mobile de eerste toestellen in haar Xperia XZ2 series. Vandaag voegde Sony mobile daar de Xperia XZ2 Premium aan toe. Een vlaggenschip met 4K HDR display en een zeer sterke camera.

De Xperia XZ2 Premium heeft van Sony een 5,8 inch groot 4K HDR display meegekregen. Wat echter echt opvalt is de camera. Waar Sony bij de eerder aangekondigde toestellen stug bleef vasthouden aan een enkele camera achterop, krijgt de Xperia XZ2 Premium er nu wel twee.

De twee Sony camera’s achterop het toestel hebben een maximale ISO warde van 12.800 voor video en 51.200 voor foto’s. Daarmee gaat Sony de concurrentie aan met de Samsung Galaxy S9 series en de Huawei P20 Pro die ook bekend staan om uitstekende prestaties bij weinig licht.

Sony heeft voor een dubbele cameraopstelling gekozen met een niet al te hoog aantal megapixels. Er ligt een 19 megapixel RGB beeldsensor in en een 12 megapixel monochroom beeldsensor. Voor selfies krijg je 13 megapixels aan de voorkant van het toestel. Ook daar zit een dubbele camera.

Ook deze smartphone is in staat om in super slow motion filmopnamen te maken en ook deze schakelt terug naar 720p HD om op 960 beelden per seconde te komen. Niet vreemd, want dit is een standaard feature op de Qualcomm Snapdragon 845 chipset die erin ligt.

De chipset krijgt van Sony 6GB aan werkgeheugen, wat we ook terugzagen bij de Galaxy S9 series en de Huawei P20 Pro. Alleen OnePlus duwt tot nu toe structureel meer geheugen in haar Android smartphones. Het toestel is weer IP68 waterdicht. Voorlopig is er nog geen releasedate voor Nederland bekend.

2 reacties

  • Ben niet kapot van het uiterlijk. In tegendeel zelfs. Vreemd dat Sony dit zelf niet inziet. Er zijn zo veel mooie renders. Ik kan me ook niet voorstellen dat er mensen zijn die dit een mooie telefoon vinden. De specs zijn mooi (hoewel het gemis van een koptelefoonaansluiting ook een vreemde is, zeker met zulke bezels zou er toch ruimte voor moeten zijn?), maar gaan mensen hiervoor dit toestel kopen?

    • Gisteren heb ik het toestel vast mogen houden. Het bolle ruggetje ligt heerlijk in de hand. Echter, op tafel is het een irritant wiebelding dat alle kanten op gaat als je er iets op probeert te tikken. Sony Mobile heeft een verleden waarbij het toestellen maakte die extreem lekker in de hand lagen, maar dan was het ruggetje hol in plaats van bol. Hierdoor lagen ze ook stabiel op tafel.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten