GadgetGear.nl

SEGA laat mini Genesis console zien

De SEGA Genesis stond in Nederland beter bekend als de Sega Mega Drive. Een wat lompe, grote, zwarte bak waar je heerlijk 16-bit games op kon spelen. En 8-bit mater System games met de juiste converter ;-).

Met het succes van de Mini NES en Mini SNES van Nintendo, probeert SEGA ook munt te slaan uit haar oude console en games. In Japan liet SEGA op haar Twitter account een mini uitvoering van de klassieke spelcomputer zien.

Helaas is er nog weinig bekend, maar we verwachten dat SEGA de console met een aantal games zal bundelen. Mogelijk horen we later dit jaar meer tijdens de E3 of Gamescom beurzen.

2 reacties

  • Ding heette alleen in de VS de ‘Genesis’. Ik vind het erg jammer dat deze mooie console door de nieuwe generaties alleen bekend staat als de ‘Genesis’ op basis van Youtube (waar de meeste kanalen Amerikaans zijn). Het is gewoon de Mega Drive, zo wordt deze wereldwijd gewoon genoemd.

    Overigens is het erg afwachten om te zien wat de kwaliteit van emulatie zal zijn. Naar verluidt is het gewoon weer AT Games die de technologie doet en dus kun je je afvragen wat de kwaliteit van de emulatie zal zijn, net als wat de kwaliteit van de accessoires zal zijn.

    Overigens merk ik aan mijn SNES mini dat de kwaliteit van de emulatie ook niet best is. Ik heb geen oude Mega Drive dus die zou ik nooit kunnen vergelijken, maar de verhalen onder de fans zijn niet mals over de kwaliteit van de AT-Games producten.

    • Het probleem met emulatie is ook dat de beeldschermen nu beter zijn. Op oude TV’s was er een overloop tussen de pixels. Dat was een natuurlijk proces. Nu is elke pixel scherp en moet je dus erg uitkijken met het opblazen van de graphics. Ik heb op een plasma TV een serie oude consoles aangesloten. Dat was echt niet te harden.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten