Rajesh Chaitram beoordeelde namens GadgetGear de Anker Soundbuds Flow met 4.5 sterren.

The Good
 • Prijs-kwaliteitsverhouding
 • Compleet geleverd
The Bad
 • Geen

Anker Soundbuds Flow kopen
→ Check de laagste prijs bij Amazon.de

De Anker SoundBuds Flow is een draadloze bluetooth in-ear headset. Een van de voornaamste kanalen via welke Anker haar producten aanbiedt, is Amazon. Hier heeft deze headset op het moment het zogenaamde ‘Amazon’s Choice’ label, wat in feitelijk betekent dat het op grote schaal beoordeeld is als een degelijke keus door de gebruikers, welke beschikbaar is voor een goede prijs (in het geval van de SoundBuds betaalden we 20 euro) en snel verzonden kan worden.

Voor ons reden om deze set eens nader te bekijken om te beoordelen of het inderdaad zo’n goede keus is.

Unboxing

De Anker SoundBuds Flow is een zeer compleet geleverde set:

Naast de headset zelf, vinden we aan accessoires:

 • Extra oorvinnen in small en large
 • Extra earplugs in verschillende maten
 • Micro-usb-kabel voor het opladen
 • Bewaarpouch
 • Clip en geleidhulpstuk voor de kabel

Naast de accessoires wordt aan documentatie meegeleverd:

 • Handleiding
 • Veiligheidsinstructies
 • Kaartje met contactgegevens

Specificaties

 De door Anker opgegeven specificaties:

 • Bereik: 10 meter
 • Luistertijd: 7 uur
 • Gewicht: 16 gram
 • Impedantie: 16 Ohm
 • Driver: 6 mm x 2
 • Frequentie respons: 20 Hz – 20 Hz
 • Bluetoothversie: 4.1

Ontwerp

De headset is vervaardig van plastic, komt esthetisch prima over. Het ontwerp is sober gehouden en zal in geen enkel opzicht opvallen. De bouw van de earbuds komt voor de prijsklasse zeer degelijk over. De pasvorm is meer dan prima te noemen. De earbuds zitten comfortabel en de oorhaakjes leverden naar onze persoonlijke ervaring geen probleem op en werken zoals ze moeten werken.

De earbuds zijn magnetisch, waardoor ze aan elkaar te bevestigen zijn en bijv. makkelijk om de nek gehangen kunnen worden wanneer ze niet gebruikt worden. Verder zijn ze waterresistent, ondanks dat dit niet betekent dat de SoundBuds Flow waterdicht is, hoeft er dus geen angst te zijn om bijvoorbeeld met de set door de regen te lopen, of deze met bezwete handen te hanteren.

De meegeleverde earplugs zijn van het type dat iets gladder afgewerkt is. Dit zorgt ervoor dat de earbuds wat makkelijker in je oren bewegen en minder het geluid doorgeven van een bewegend draad. Ook laat dit type earplugs wat meer omgevingsgeluid door. Een designkeus die naar ons idee voor een sport-headset redelijk te legitimeren valt. Het blijft echter persoonlijk. De ene gebruiker ervaart dit als prettig, de ander wil het liefst een volledig afgesloten ervaring hebben. Op een gemiddeld volume spreken we dan wel van een luidruchtige omgeving, denk aan het instapmoment rond een trein, dat je als gebruiker wellicht meer last van de omgeving kan hebben dan gewenst.

De afstandsbediening is in vergelijking met de earbuds wat goedkoper uitgevoerd. De rubberen afsluiting van de micro-USB-aansluiting voor het opladen lijkt wat twijfelachtig. Maar wanneer je deze goed op zijn plek drukt, lijkt het de boel goed af te sluiten. De knoppen op de afstandsbediening voelen prima aan en geven een goede feedback. De indicatie-LED brandt met een felheid die niet als irritant ervaren zal worden.

Gebruik

Het pairen ging zonder problemen. Zoals verwacht mag worden, wordt het apparaat gewoon herkend en het verbinden lukte in één keer zonder disconnects of iets dergelijks.

Eenmaal verbonden, waren er geen problemen met het gebruik van de afstandsbediening. Het veranderen van het volume, het spelen en doorskippen van nummers, en het starten van voice controls vormden op zowel een iPhone als een Android-telefoon geen probleem.

Het feit dat er losse knoppen toegepast zijn op de afstandsbediening, zorgde ervoor dat de gebruiker makkelijk herkent waarop er gedrukt wordt. In deze prijsklasse zien we helaas te weinig losse knoppen terug. Een specifieke plus voor de gemaakte ontwerpkeuze dus.

De batterijduur van 7 uur lijkt door de set inderdaad gehaald te kunnen worden. Wel is het één en ander afhankelijk van het type gebruik. Op luidere volumes en met het regelmatig voeren van langere telefoongesprekken zou het kunnen dat de batterijduur korter uitvalt.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit die de SoundBuds Flow uitgeven is voor de prijs erg goed te noemen. De audioweergave is helder en degelijk op volume. Er is gekozen voor een signatuur welke zich als neutraal laat omschrijven, zij het met een ietswat geaccentueerde bas; een keus die in deze prijsklasse wel vaker gemaakt wordt, omdat een degelijke basweergave nu eenmaal lastig te realiseren is. Zolang het niet overdreven wordt, is dit een prima aanpak voor een acceptabele geluidservaring met alle typen gebruik en content en in het geval van deze Anker is hier zeker sprake van. Op verschillende volumeniveaus wordt de verhouding tussen het hoog, midden en laag constant gehouden.

Het voeren van gesprekken verliep zonder problemen. Zowel over de binnenkomende als uitgaande audio valt niets over te klagen.

Conclusie: Anker Soundbuds Flow

 Met de Anker SoundBuds Flow kun je feitelijk geen verkeerde aankoop doen. Voor de prijs levert Anker een zeer degelijk klinkende headset af, die feitelijk alles goed doet. Het comfort, de geluidsweergave, het uiterlijk, de hoeveelheid accessoires, het bereik, de batterijduur, de keuze voor knoppen op de afstandsbediening… Het lijkt allemaal dik in orde te zijn.

 

Anker Soundbuds Flow kopen
→ Check de laagste prijs bij Amazon.de

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.