In 2016 sloeg Samsung een grote slag. Het Koreaanse merk kocht Harman, ’s werelds grootste toeleverancier op in-car audio gebied. LG koopt dankzij een recordwinst het Oostenrijkse ZKW.

ZKW zal velen niets zetten, maar ZKW is een enorme toeleverancier op het gebied van autoverlichting. Het levert aan verschillende Europese automerken en zit onder anderen achter de ontwikkeling van laser in koplampen en Matrix LED’s.

De ambities waarvoor LG het bedrijf heeft gekocht zijn hoog. Zo gaan ze zich vooral richten op autonoom rijden en intelligent gebruik van verlichting. Zo kunnen de lampen in de toekomst waarschuwingen op de weg projecteren, maar ook communicaties tussen auto’s mogelijk maken op basis van verlichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.