Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nest introduceert de Nest Cam IQ buitencamera

Nest heeft deze week opnieuw een IP camera voor buiten gepresenteerd. Ditmaal is het de Nest Cam IQ. De camera volgt op de Nest Cam IQ van 11 maanden geleden en is dus buiten te gebruiken.

De Nest Cam IQ series is belangrijk omdat deze in staat is om binnengekomen beelden te analyseren. Zo weer de camera of het een mens ziet, of een kat. De camera kan zelfstandig zoomen en mensen in beeld volgen. Op basis van de beeldanalyses, kan de camera ook slimme notificaties afsturen naar de eigenaar. Heb je een Nest Aware abonnement, zal de camera zelfs haar best doen om de personen in beeld de identificeren.

Het geheim zit hem in de opbouw van de camera. Hier ligt bijvoorbeeld een 4K beeldsensor in. Daarvan wordt een veel lagere resolutie gebuikt waardoor de camera in totaal 12x kan inzoomen met een bruikbaar beeld. Het eindresultaat is een Full HD stream. Beelden worden AES 128-bit versleuteld.

Beschikbaarheid

De nieuwe Nest Cam IQ Outdoor is nu te koop voor €379.

Nest Cam IQ kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.