Met de Apple HomePod brengt Apple Siri het huis binnen. En natuurlijk doet Apple dat meteen met een top design, top geluid en een top prijskaartje. Toch zouden de verkopen tegenvallen.

Het gerucht lijkt uit Taiwan te kopen waar de leverancier zou zijn gevraagd de productie terug te schroeven. Het Taiwanese bedrijf Inventec is verantwoordelijk voor de productie van de Apple HomePod speakers.

In februari ging de HomePod in de verkoop in de VS waarbij Apple een flinke verkoop verwachtte. Aanvankelijk was 10% van de verkochte slimme speakers een Apple HomePod. Dat liep al snel terug naar vier procent.

Bloomberg verwacht dat de tegenslag in de verkopen onder anderen werd veroorzaakt doordat de speaker te laat was om onder de kerstboom te liggen. Daarnaast kent de HomePod geen goedkopere uitvoeringen. Er is alleen de speaker van $349. De goedkoopste speakers van Amazon en Google zijn 90% goedkoper. De duurste zo’n 60%. Daarnaast beperkt de HomePod zich tot Apple Music, dus met Spotify heb je er ook niets aan. Dit wordt ook wel vendor lock-in genoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.