Dyson start verkoop stofzuigerrobots in Nederland

Eind 2014 presenteerde Dyson haar langverwachte Dyson Eye 360 stofzuigrobot. Een robot waarbij Dyson weer eens compleet anders heeft nagedacht over hoe een stofzuigrobot eruit moet zien en werken. Dit jaar wordt de Dyson Eye 360 stofzuigrobot ook eindelijk in Nederland verkocht.

Op het eerste gezicht zie je al veel overeenkomsten tussen de snoerloze stofzuigers van Dyson en de Dyson Eye 360 stofzuigrobot. Zo zit er aan de voorkant een prominent stofreservoir in met Dyson’s cycloon technologie. Dit heeft wat ruimte nodig, waardoor de Dyson Eye 360 stofzuigrobot hoger is dan we van dit soort robots gewend zijn.

Daarnaast zit de Dyson Eye 360 stofzuigrobot tjokvol elektronica. Onder anderen om de 360-graden camera te benutten. Deze schiet 30 foto’s per seconde die door het systeem moeten worden beoordeeld. Dyson gebruikt deze voor navigatie in huis. In een transparant model liet Dyson ons zien hoe enorm veel elektronica aanwezig is. Geen verspilde ruimte dus.

Wat we ook zien bij de Dyson Eye 360 stofzuigrobot, is de bekende vloerborstel met koolstofvezels om vuil van de vloer los te borstelen evenals siliconen rupsbanden. Nog zo iets waar Dyson zich echt probeert te onderscheiden in het ontwerp van een robot. De wielen zijn ook zo ontwikkeld dat ze gemakkelijk drempels moeten kunnen nemen.

Ook de Dyson Eye 360 stofzuigrobot werkt weer samen met de Dyson Link app. Zo kun je alle Dyson Link producten centraal aansturen. Daarnaast werkt de Dyson Eye 360 stofzuigrobot samen met onder anderen Amazon Alexa, maar helaas nog niet met Google Home.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.