Als er iets was dat ik de afgelopen jaren enorm heb gewaardeerd aan het design van Dyson, is hoe de LCD displays van e luchtreinigers werden weggewerkt onder het plastic van de machines. Netjes en strak. Met de nieuwste generatie krijgen we toch een opvallend LCD display, maar ook weer bijzonder design.

Het grootste deel van de vorm van de Dyson luchtreinigers en ventilatoren is de afgelopen jaren gelijk gebleven. De machines zijn iconisch en zien we op vele plekken wereldwijd terug op events. Toch waren de verschillende generaties van de machines moeilijk van elkaar te onderscheiden. Met de nieuwe Dyson Pure Cool luchtreinigers gaat dit veranderen.

Ten eerste trekt Dyson een nieuwe geul over de air multiplier luchtuitlaat. Hierdoor wordt het strakke ontwerp van afgelopen jaren opgebroken en zien we een veel krachtigere look bij deze machines. Bovendien is het ook met de grotere machines nu mogelijk om de Jet Focus technologie van Dyson te gebruiken. Iets dat we in de laatste air purifier tafelmodellen ook al terugzagen.

De Pure Cool luchtreinigers zijn voorzien van een dubbel filter. Zo zit er een actief koolstoffilter in om gassen uit de luchtstroom te filteren. Een HEPA filter op basis van borosilicaatglasvezels vangt stofdeeltjes tot 0,1 micron op. Dit zijn de deeltjes die zo fijn zijn, dat zie via de longen gemakkelijk in de bloedbaak terecht komen.

Hoewel de naam het niet meer suggereert, is de serie Pure Cool luchtreinigers verbonden met WiFi en dus met de Dyson app. Voorheen hadden machines met WiFi het woord Link in de titel. Nu lijkt het de standaard te zijn geworden. Er is zelfs ondersteuning voor 5GHz netwerken.

Via de app geeft Dyson je veel meer informatie over de kwaliteit van de lucht in en om de woning dan wat er op het LCD display weergegeven kan worden. Bovendien is de app een alternatief voor de meegeleverde, magnetische afstandsbediening.

Dyson zal eerst een tafelmodel en een staand model introduceren. Het tafelmodel gaat €549 kosten. Het staande model €599. De machines verschijnen in een zwart en witte uitvoering en komen met een bijpassende afstandsbediening.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 REACTIES

  1. Beste Arjan,
    Jouw eerdere bericht over de Dyson luchtreinigers heb ik ook gelezen en het viel me op dat je door een nieuwere filter in een 2016 model te plaatsten ook de betere kwaliteit van luchtreiniging kreeg. Heb ik het goed begrepen dat model 2018 toch onderscheidend is en als je nu een model wil aanschaffen je dan toch beter voor de laatste kan gaan, maar wel iets duurdere?
    Groet, Yvonne

  2. Voor het 2016 model kun je inderdaad gewoon het filter opwaarderen. Voor het 2018 model is een compleet nieuw filtersysteem gemaakt. Daarbij zijn de verschillende filters afzonderlijk te verwisselen. Zit alleen jouw koolstoffilter vol, hoef je alleen die te vervangen. Je gooit dus minder weg. Bovendien wordt nu echt gemeten wanneer een filter vol zit. De oudere systemen gaan uit van een urencriterium en dat is niet heel precies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.