Dit is WD’s 14TB harddrive

We hebben nog maar net de 10TB WD Red review geschreven, of we zien alweer iets nieuws aan de horizon. WD heeft voor de professionele klant alweer een 14TB harddrive klaarstaan.

Het gaat om de WD Ultrastar DC HC530 drive. Een harddrive gemaakt voor grote datacentra met een opslagcapaciteit van 14 terrabyte. Het is een drive met WD’s Heliumseal technologie. Wat het bedrijf doet is de harddrive luchtdicht maken. De zuurstof die er normaal nog in zou zitten, wordt vervangen voor helium. Dit edelgas heeft een veel lagere dichtheid en levert dus minder weerstand voor de bewegende onderdelen in de drive. Hierdoor is de kans op fouten veel kleiner dan bij een traditionele harddrive.

Deze nieuwe lijn wordt geproduceerd met zowel een professionele SAS connector als met een SATA die we ook gewoon in desktop computers en NAS systemen kunnen plaatsen. Toch zal de prijsstelling genoeg reden te zijn om te wachten tot WD met een WD Red variant van deze drive komt. Voor thuis is de Ultrastar DC HC530 slechts een blik in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram