ZTE Axon 7
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Android smartphone maker ZTE mogelijk in grote problemen

Het Chinese ZTE is al jaren bezig om haar business in de VS uit te breiden en ook om voorzichtig stappen in de EU te zetten. Toch lijkt het bedrijf nu enorm in de problemen te komen.

Het Amerikaanse Ministerie van Handel heeft bedrijven in Amerika verbonden om technologie aan het Chinese ZTE te verkopen. Daaronder vallen mogelijk ook de licenties op Android die ZTE bij Google afneemt.

Die licenties zijn belangrijk omdat ZTE zo vroeger bij Android firmware versies kan komen. Bovendien verwacht de markt buiten China de aanwezigheid van Google apps en services op Android smartphones waar deze in China toch al verboden waren door de overheid. De Chinese overheid in Google liggen al jaren overhoop.

Het conflict is ontstaan nadat ZTE en Huawei op de vingers werden getikt om mogelijke spionage. ZTE bleek echter ook aan technologie leveranties naar Noord-Korea en Iran te zitten. Daarop mag het bedrijf zeven jaar lang geen producten exporteren waar Amerikaanse componenten in zitten. Denk aan de populaire chipsets van Qualcomm, maar dus ook de licentie op Android van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.