Xiaomi zette in 2017 al een voorzichtig stapje in Europa. Het opende een klein kantoortje in Spanje. Dat het Chinese bedrijf grootse plannen heeft blijkt nu het zich ook in de VS gaat vestigen.

Xiaomi is één van de weinige Chinese merken die het zich lijkt te lukken enorme bekendheid buiten de Chinese landgrenzen te verwerven, zonder echt actief te zijn. Het bedrijf maakt zo ongeveer alles qua elektronica en is zeer creatief. Dat het niet altijd patenten respecteert, werkte tot nu toe een beetje tegen.

Maar Xiaomi lijkt dus serieus in haar plannen een wereldspeler te worden. Het is misschien ook wel het enige merk dat het een beetje tegen het grote Huawei kan opnemen als het gaan om een compleet productportfolio. Ook laat het zien dat de Chinezen eraan komen. Met innovaties en met een plan hier de markt te veroveren. Japanners en Koreanen zullen het zwaar krijgen de komende jaren.

Het plan van Xiaomi is om eind 2018, begin 2019 open te gaan in de VS. In tussentijd verwachten we dat het bedrijf ook verder zal werken aan de verovering van de Europese winkelschappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.