Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: We.Stream wereldwijd mobiel wifi

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • gemakkelijk
 • transparant in kosten
 • vaak beste netwerk

THE BAD

 • interface registreren unit

Sinds we data makkelijker door Europa kunnen gebruiken, is de noodzaak voor allerlei mobiele wifi producten een stuk minder. Je eigen telefoon als hotspot aanzetten is inmiddels gemeengoed. Toch is het voor wereldreizigers in veel landen een gedoe met tarieven en eventueel lokale sims kopen. We.Stream maakt reizen met wifi op zak een stuk gemakkelijker en vooral ook veiliger.

Veel jeugd kan niet meer zonder wifi. Ouders herkennen vast het gezeur om wifi tijdens vakanties. Op campings zie je de jeugd op een kluitje bij het gratis internet hangen of een bezoekje aan McDonalds duurt dankzij het wifi toch weer wat langer dan gepland. Over het algemeen denken jongeren niet aan de gevaren van gratis internet. Voor je het weet ligt jouw berichtenverkeer op straat of nog erger; wordt jouw identiteit overgenomen. De boeken ‘Er komt een vrouw bij de hacker’ en ‘Je hebt wel wat te verbergen’ zijn aanraders voor wie nog redelijk naïef is over de gevaren van gratis internet.

Wereldwijd

Bedrijven sturen medewerkers de wereld over en vinden het oh zo handig om (gratis) wifi in het hotel te gebruiken. In bepaalde landen kan je er donder op zeggen dat de regering meekijkt met wat je op internet doet of zelfs jouw mailverkeer aftapt. Niet voor niets werken steeds meer professionals en bedrijven met VPN diensten zoals Freedome. Niet alleen handig om nationale diensten te gebruiken in het buitenland zoals NPO kijken, maar ook veilig.

We.Stream is een Nederlandse start-up die het mobiele wifi verkeer voor meer dan honderd landen aanbiedt. Super handig in een klein apparaat wat je als jouw hotspot gebruikt. De software is superslim. Staat jouw iPhone bijvoorbeeld op updaten via wifi, dan toch weet de We.Stream hotspot dit te blokkeren als je dit niet wilt. De ingebouwde sim staat garant voor de beste deal en het beste netwerk in de landen die We.Stream ondersteunt. Je kan overigens nog twee eigen sims toevoegen. Bijvoorbeeld de dual sim van je gsm abonnement een lokale sim. Op onze trip naar de Mobile World Congres in Barcelona hadden we soms met de roaming partner van T-Mobile niet altijd 4G. Het We.Stream doosje boodt vrijwel altijd 4G aan met 150 mbps snelheid. Zo hebben we ook DWDD kunnen blijven kijken via de We.Stream hotspot zonder dat er data van de telefoonbundel gebruikt werd. We.Stream stelde een testunit aan ons beschikbaar, met daarop 12 GB aan wereldwijd te gebruiken data. De data is bij lange na niet verbruikt, maar biedt steeds uitkomst als het gewone netwerk het liet afweten. De We.Stream unit heeft bijna de hele beurs op 1 lading gewerkt. Bij de terugvlucht was ik vergeten het apparaat uit te zetten en bleek ik nog na opstijgen en ruim voor landen weer internet te hebben via We.Stream. Oops de volgende keer zetten we de unit echt uit.

De interface van het We.Stream kastje is duidelijk over gebruik. Er kunnen 5 apparaten tegelijk gebruik maken van de hotspot. Het enige verwarrende is de procedure hoe je in de interface de unit op jouw naam kan zetten. We.Stream vertelde ons op MWC2018 dat dit met de eerste update wordt opgelost.

Kosten beheersen

Het gebruik van We.Stream is dus super simpel. Gemakkelijk voor gezinnen en zakenreizigers. De tarieven voor onbeperkt internet zijn fors (€ 249,- per jaar), maar voor een bedrijf met medewerkers die veel over de wereld reizen is We.Stream een uitkomst. We.Stream biedt voor € 249,- een unlimited databundel voor een jaar. Na 2GB verbruik per maand aan snel internet schakelt de unit wel terug naar lagere snelheid. Voldoende voor tekstberichten en emails, maar onvoldoende voor streamen van diensten als Netflix en YouTube. Het is vervolgens heel eenvoudig om databundels bij te kopen, waarna je direct weer kunt genieten van snel internet. Of je kunt even wachten totdat de nieuwe maand begint, wanneer We.Stream opnieuw 2GB aan snel internet biedt. We.Stream kent geen maand abonnementskosten. Je koopt enkel de data die je denkt nodig te hebben. De kosten zijn dus extreem goed beheersbaar. Geen onverwacht hoge rekeningen. Daar kunnen heel wat mobiele providers nog wat van leren.

https://vimeo.com/249713300

Voeding

Het kastje doet overigens ook nog eens dienst als powerbank. Sluit je USB kabeltje aan en je snoept gemakkelijk wat stroom uit de unit. Wij hebben zo onze iPhone kunnen opladen tijdens het 3 uur wachten op het vliegveld. Een Netflix aflevering downloaden was ook zo gepiept en ons entertainment voor de terugvlucht was dus gegarandeerd. We.Stream laadt in zeven uur op en is goed voor 15 uur internet.

Veilig

Voor bedrijven biedt We.Stream een VPN dienst aan. Al het verkeer tussen het aangesloten apparaat is dan afgeschermd en veilig.

Conclusie

We.Stream is een must voor bedrijven die medewerkers over de wereld uitzenden. Data verkeer is dan veilig en de kosten extreem goed beheersbaar. Het gemak waarmee We.Stream te gebruiken is zal een genot zijn voor de support afdeling.

2 reacties

 1. Mooi product, maar 2GB is te weinig en 2G te langzaam. De gratis app FLEXIROAM X geeft onbeperkt snel internet in de hele wereld voor $25 per GB. Reken maar uit wat beter is voor jouw verbruik..

 2. Helaas werkt de me niet erg goed met een additionele sim card
  in ieder geval zijn de sim card activatie gegevens in het menu niet te vinden.
  Ook het gebruik als mobiele router op een wifi aansluiting is zero
  Wifi werkt alleen bij een software firmware upgrade en verder niets
  dus echt een toestel met een zeer duidelijk verdien model : data bundels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.