Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Turmoil The Heat is On (PC)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg verslavend
  • Goed tussendoor te spelen
  • Veel nieuwe opties
  • Voelt dynamischer aan dan het origineel

THE BAD

Voor wie Turmoil nog niet kent, het is een belachelijk verslavende game op Steam waarmee je een olie imperium opbouwt. Met The Heat is On heeft de game een enorme lading diepgang gekregen waardoor hij vandaag in onze review zit.

Turmoil

Ik heb een dikke gaming laptop gekocht om dikke games te spelen. Toch is het de laatste tijd Turmoil wat op mijn laptop draait. Een verrassend simpele 2D game die verrassend verslavend blijkt te zijn. Vooral ook omdat de levels niet al te lang duren.

In Turmoil ben jij één van de vier potentiële oliebaronnen in een Texaans stadje. Met de anderen vecht je om de stukken land en ga je de racen om de hoogste omzetten. Gelukkig sta je er niet alleen voor. In het stadje openen winkeliers en uitvinders hun deuren om jouw zoektocht naar het zwarte goud gemakkelijker te maken.

Wanneer je net met het spel begint, ben je enkel in staat om boortorens te bouwen en om een stelletje hippies in te huren die met stokjes op zoek gaan naar olievoorraden in de grond. Wanneer ze die vinden mag je gaan boren, maar hoe diep moet je? Hoeveel olie is het? Al snel besluit je de hippies te vervangen voor mollen en al snel investeer je ook in een radarinstallatie om grote hoeveelheden grond te scannen.

De dynamiek in de game komt van twee kanten. Left Inc. en Right Inc. strijden namelijk om jouw olie met fluctuerende inkoopprijzen. Ben je de lage prijzen zat? Bouw je silo’s om de olie tijdelijk op te slaan en wacht je tot de prijzen interessanter zijn. Ieder level geeft je een jaar de tijd om jouw lapje grond helemaal leeg te trekken.

The Heat is on DLC

In The heat is on loopt de strijd tussen Left Inc. en Right Inc. verder op. Zo krijg je aantrekkelijke contracten aangeboden als je exclusief aan één partij verkoopt. Dit is een beetje gokken, maar je kunt prima werken met silo’s om prijsstijgingen af te wachten. Ik geef toe, de waarde van de contracten is doorgaans minder interessant dan gewoon verkopen aan de hoogste bieder.

De grond zit in The Heat is On dynamischer in elkaar. Niet alleen krijg je nu te maken met gas, maar ook met magma. Wanneer je gas vindt, kun je de gasvelden direct met Left Inc. of Right Inc. en jouw leidingen verbinden. Zolang er gas uit het gasveld komt, stroomt de olie een stuk sneller.

Wil je jouw olie een echte boost geven? Dan boor je door magma heen met een geleidende leiding. Deze zorgt ervoor dat het hele leidingnet opwarmt en de olie ook dan sneller gaat stromen.

Maar kijk uit! Stroomt de olie sneller dan jij het weg kunt werken, dan ga je olie knoeien en krijg je flinke milieuboetes. Een paar flinke lekkages en de hele winst is weg.

De winkeliers en uitvinders komen in The heat is on met nog meer handige gadgets om te kopen en zo jouw voorsprong op de concurrentie uit te bouwen.

Conclusie: Turmoil The heat is on DLC

Met Turmoil The heat is on DLC krijgt deze heerlijke 2D game die heerlijke impuls die nodig is om de game nieuw leven in te blazen. De nieuwe dynamiek die ontstaat door het boren in magma maakt het aanleggen van leidingen net even wat spannender en laat de omzetten nog verder oplopen. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.