Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de The Expanse Seizoen 1 met 4.5 sterren.

The Good
  • Sterke verhaallijn
  • Sterke cast
  • Prachtige afwerking

The Expanse Seizoen 1 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

We hebben vandaag een nieuwe hitserie in de review; het eerste seizoen van The Expanse. Een sci-fi serie waar je voor de verandering wel je kop bij moet houden. Een sci-fi voor iedereen die wel houdt van een moordmysterie.

We zijn zo’n 200 jaar verder. Het experiment van Elon Musk om een Tesla de ruimte in te schieten lijkt een succesvol vervolg te hebben gekregen. De mensheid leeft op Aarde, Mars en de Astroïdengordel er tussenin.

De asteroïdengordel is het thuis van de harde arbeiders. Slecht betaalde krachten die grondstoffen delven voor de planeten en ruimte bieden aan illegale handel en opstandelingen. Hier is het waar rechercheur Joe Miller (Thomas Jane) een vermist meisje zoekt. Daarbij duur het niet lang voor hij op een vreemde besmetting stuit.

Ongeveer gelijktijdig wordt een aanval uitgevoerd op het schip The Donager. De overlevenden ontdekken een samenzwering waarbij de VN (aarde) en Mars betrokken lijken. Tegelijkertijd komen activisten onder de harde werkers in de astroïdengordel in opstand. Wie een sci-fi alternatief zocht voor Game of Thrones is bij The Expanse aan het juiste adres.

Universal levert The Expanse seizoen 1 op DVD. Over de 3 DVD’s staat voor zo’n 7 uur aan beeldmateriaal en alles is in 5.1 surround sound afgemixt.

Conclusie: The Expanse

The Expanse is een fenomenaal mooie serie geworden met special effects die realistischer zijn dan wat we in de nieuwe Star Trek zien. Wat we zien in The Expanse heeft niks met fantasie te maken. Alles voelt realistisch. Voelt als hoe we over 200 jaar daadwerkelijk in de ruimte kunnen leven en oorlog voeren met elkaar.

The Expanse Seizoen 1 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.