Review: Sandberg Studio Pro Microphone USB (126-03)

De Studio Pro Microphone USB van Sandberg is een krachtige, handzame microfoon die ideaal is voor bijvoorbeeld singer-songwriters, videoproducers en gamers. Het ‘plug-and-play’ gegeven werkt ideaal; met de USB-aansluiting werkt hij direct zonder installatie van stuurprogramma’s en kun je er meteen mee aan de slag. Lees de review hier op GadgetGear!

Iedereen is tegenwoordig een selfmade producer, artist of youtuber. Wat heb je nodig? Een cam, een mic en natuurlijk heel wat skills. Sandberg biedt het mic gedeelte aan. Wij testen de Sandberg Studio Pro Microphone met USB aansluiting. Plug-and-play! Wat wil je nog meer?

In een geluidsdichte thuisstudio zal deze het allerbeste tot zijn recht komen met de hoge kwaliteit geluidsopname, maar zeker ook zonder studio geeft de microfoon prachtig geluid. Met een hoofdtelefoon kun je inpluggen (3,5 mm) en heb je realtime monitoring, waardoor je precies hoort hoe het voor het publiek zal klinken. Ideaal is de volumecontrole bij deze rechtstreekse verbinding. De robuuste metalen behuizing, het stevige karakter en 5 jaar garantie dragen ook bij aan de keurige prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

Unboxing

In de verpakking tref je de volgende producten:

 • 1 Sandberg Studio Pro Microphone USB
 • 1 Metal stand
 • 1 USB cable A-male to B-male length 1.2 m

https://www.youtube.com/watch?v=qd_LaqlCJQ0

Construction

Sandberg omschrijft het als ‘robuust materiaal’ en daar is niets aan gelogen. Het is geen lichtgewicht microfoon, maar een solide installatie. Alsnog zeer gemakkelijk te monteren en demonteren. De microfoon is goed te richten en vast te zetten in de standaard. Deze krachtige basis is voorzien van handige anti-slip dopjes. Het zwarte metaal is mooi afgewerkt en ziet er chic uit. Op de microfoon pronkt boven de volumeknop een LED-lampje die direct blauw wordt als de microfoon is aangesloten op een USB-poort. Wanneer je de microfoon dempt, kleurt het lampje rood.

Performance

De microfoon is getest op zowel MacOS als Windows 10 en in beide gevallen werkt de microfoon direct. Je kunt dus zonder installatie van drivers meteen met de USB mic aan de slag. Mocht je pc of laptop een eigen microfoon bevatten, moet je uiteraard opletten dat je de USB-microfoon selecteert voor je geluidsopname.

Quality

Zowel in de hoge als lage frequenties geeft de Sandberg Studio Pro Microphone USB bijzonder goede geluidskwaliteit. Het geluid is heel helder en transparant, met wat meer focus op de hoge tonen dan de basrespons. De hoge tonen klinken gedetailleerd en blijven aangenaam, wat nog weleens anders kan zijn. Voor zowel voice-overs als muziekopnames – denk aan een akoestische gitaar – is hij dus uitermate geschikt. Singer-songwriters kunnen er zeer kwalitatieve opnames mee maken. Opvallend is ook dat hij bij een goede afstand weinig omgevingsgeluid opneemt en daarmee oprecht studiogeluid benadert.

Specs

 • Type: Back Electret Condenser
 • Directivity: Uni directional
 • Frequency response: 50 – 18,000Hz
 • Sensitivity: -60 +/-5dB (1V/u bar)
 • S/N ratio: 59dB,
 • Max Sound Pressure Level: 120dB
 • Voltage: Powered from USB, DC 5.0V
 • Material of main body: Rugged Zinc, Alu + ABS plastic
 • Volume control for connected headset
 • Mute on/off with LED indicator
 • USB-port in mic: USB 2.0 type B
 • Analog realtime monitor output: Minijack 3.5mm female port for headset/speakers
 • Switch for analog output either works as external soundcard or realtime monitor

 Compatible with:

 • Windows 10
 • Windows 8
 • Windows 7
 • Windows Vista
 • MacOS

Conclusie

Voor podcasting, voice-overs, zang- en instrumentopnames is de microfoon absoluut het overwegen waard. Ook voor conference calls goed te gebruiken door de eenvoudige installatie. Op iedere computer of laptop is hij gemakkelijk te gebruiken; plug-and-play! De geluidskwaliteit is op semi-professioneel niveau en kan zonder audio-nabewerking al goed worden gebruikt. Het geluid is kraakhelder en bevat een gedetailleerd hoog- en laag bereik. De ingang voor de headset is ideaal om jezelf direct te kunnen horen via de microfoon. Alleen voor vervoer is hij minder ideaal; het gewicht en de grootte maken dat je hem niet zomaar even meeneemt. Pluspunt is wel dat hij eenvoudig in elkaar te zetten is.

Tip

Voor nog mooiere voice-overs raad ik wel een popfilter aan, om alle p’s, b’s en t’s wat minder prominent te maken in je opname!

 

 

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Hoge opnamekwaliteit
 • Plug-and-play
 • Headset ingang

THE BAD

 • Gewicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.