Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Kirby Star Alies met 4.5 sterren.

The Good
  • Grafisch top!
  • Muziek, waanzinnig goed!
  • Gameplay? Over the top!
  • Level design? Buitenaards goed!
The Bad
  • Hij is net iets te kort...

Kirby Star Alies kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Kirby was een belangrijk deel van mijn jeugd. De vrolijke chiptune muziek die uit de Game Boy knalde wist mij met grote regelmaat op de vrolijken terwijl de game behoorlijk wat uitdaging biedt. Anne 2018 verschijnt Kibry op de Nintendo Switch en blijkt het nog steeds een topper.

Wat Kirby is, kan ik je na al deze jaren nog steeds niet zeggen, maar Kirby is wel bijzonder. Het is een wezentje met een enorme honger, die de krachten kan overnemen van andere wezentjes. Oja, en de roze held leeft in een prachtig bos vol vrolijke gevaren :-).

Nintendo lijkt ook voorzichtig aan de gameplay te hebben aangepast in Kirby Star Alies. Zo is het nu voor het eerst mogelijk om vriendjes te maken in de game. Dit doe je door hartjes naar vijanden te gooien. Vinden ze jou ook lief, huppelen ze lekker achter je aan en kun je hun krachten gebruiken tijdens de game. Daarbij krijgen de karakters ook echt een eigen stukje AI om op jouw acties in te spellen of deze aan te vullen.

Wil je liever met echt vrienden spelen? Geen enkel probleem. Ook dat kan in Kirby Star Alies. Maar… de game wordt er wel heel gemakkelijk van. Hierdoor zal je er een stuk sneller doorheen spelen. Het samen spelen gaat via het drop in-out principe. Iedereen kan dus op elk moment besluiten mee te doen en weer te stoppen. Dit is vooral ook handig voor jonge kinderen die hulp van een ouder iemand nodig hebben om verder te komen.

Speel je vooral met de vrienden die je in de game maakt, dan maak je dus gebruik van hun krachten en kun je deze ook weer mixen. Niet al je vrienden zullen aanvallende mogelijkheden hebben. Er zijn ook vrienden die je bijvoorbeeld kunnen helen of helpen nieuwe delen van een level te bereiken. Soms is een speciale samenstelling van vrienden belangrijk om verder te komen in een level en daarmee levert Kirby Star Alies dus ook nog wat puzzelplezier op.

Ook op het gebeid van de bosses zijn aanpassingen gemaakt waardoor Kirby Star Alies niet zomaar weer een platformer met Kirby is. Er zit veel meer een beat ‘em-up element in dan we in eerdere Kirby games hebben gezien.

Grafisch is Kirby Star Alies echt wow met een vleugje candy. De wereld zit vol animatie en de omgevingen passen zich heerlijk aan op de gameplay waardoor onverwachte routes kunnen ontstaan. De game lijkt qua framerate niet onder de 60FPS te zakken. Ook niet op Full-HD en dat speelt wel zo lekker.

Voor de oude rotten onder de Kirby spelers, zoals ik, is er ook goed nieuws. Op veel plekken in de game wordt een knipoogje gedaan naar de oudere Kirby games.

Ik noemde bij mijn stukje over de co-op gameplay al dat Kirby Star Alies vlot uit te spelen is. Met 8 tot 10 uur ben je er de eerste keer wel doorheen. Als je een beetje ervaring hebt tenminste. Daarna biedt de game verschillende andere modus aan om hem nog een keer te beleven… en ook die zijn gewoon leuk.

Conclusie: Kirby Star Alies

De setting van Kirby Star Alies is echt briljant. Prachtige levels, heerlijke muziek en een enorme dosis humor in een eigen platformer. Dat het verhaal nergens op slaat zijn we wel gewend en is echt totaal onbelangrijk. Kirby is terug en dat is het belangrijkste :-).

Kirby Star Alies kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.