Review: DreamLED FL-300W (RGB Floodlight)

DreamLED ontwikkelde enige tijd geleden een RGB floodlight voor buiten die de klassieke halogeen breedstraler moest vervangen. De vormfactor werd hierdoor vrijwel gelijk aan de halogeen variant. Dit jaar kwamen ze met ultra platte LED floodlights en ook de RGB uitvoering heeft nu een upgrade ontvangen.

Unboxing

In de verpakking vinden we de RGB Floodlight in combinatie met de bekende afstandsbediening en een grondpin. Qua bevestigingsmateriaal is de lamp dus mooi compleet.

Design

DreamLED begint steeds meer focus te krijgen op de installatiemarkt en dat zien we terug in het ontwerp van deze DreamLED FL-300W. De behuizing is qua ontwerp iets dat veel beter aansluit bij de architectuur verlichting die we al jaren bij monumenten terugzien. Een duidelijke, professionele uitstraling dus inclusief zwarte poedercoating.

Natuurlijk is de behuizing waterdicht en kunnen insecten er ook niet in kruipen. De DreamLED FL-300W is IP65 gecertificeerd en kan dus gewoon op de grond worden geplaatst.

Afstandsbediening

De afstandsbediening werkt op basis van infrarood technologie. Met de afstandsbediening kun je niet alleen de kleur vastzetten, maar je kunt ook animaties maken. Daarin geeft deze LED lamp je heel veel mogelijkheden. Wel is het de eerste paar keer echt een kwestie van het boekje erbij houden. Je hebt immers geen display voor feedback van watje doet. Gelukkig werkt het allemaal heel simpel.

De LED lamp onthoudt de laatste stand waarin deze heeft gestaan. Heb je een domotica oplossing in de ruin die 230v schakelt, kun je de DreamLED FL-300W gewoon in jouw systeem opnemen.

Specs

De DreamLED FL-300W is een 30 Watt LED floodlight. Dit is het maximale vermogen, dus op wit. Gebruik je enkele kleuren, zakt het vermogen wat in, maar dat is volkomen normaal met dit soort lampen. Daarom zien we ook enorme vermogens als 30 Watt en niet kleinere lampen op bijvoorbeeld 10 Watt.

De DreamLED FL-300W maakt gebruik van Epistar SMD LED panelen met 40 LED’s erop. Één van de stroken is gereserveerd puur voor warm wit licht gezien dit naar verwachting het meest wordt gebruikt. Deze SMD LED moet 25.000 uren meegaan.

De DreamLED FL-300W kan 1 miljoen kleuren weergeven, maar heeft iets moeite met de kleur oranje. Er zitten drie gradaties van oranje op de afstandsbediening en daarvan gaat er maar één goed. Dit is iets waar vele LED fabrikanten moeilijkheden mee ervaren. Toch is het al knap dat één van de drie klopt. De overige kleuren kosten de lamp geen enkele moeite.

Aansluiten

De DreamLED FL-300W is standaard voorzien van 3 meter kabel met een geaarde stekker eraan. Je kunt hem dus direct op een (buiten) stopcontact aansluiten. Natuurlijk kun je hem ook doorknippen om op een leiding te monteren.

Conclusie: DreamLED FL-300W

Met de DreamLED FL-300W heeft DreamLED een enorme spring gemaakt in design en afwerking. De techniek blijft enorm goed voor de bedragen die DreamLED voor deze lamp vraagt. Ja, de kleur geel is en blijft lastig voor ze, maar verder zijn de kleuren goed en intens.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer strak ontwerp
  • Een stuk platter dan haar voorganger
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Met 230v stekker
  • Met afstandsbediening
  • Geschikt voor plaatsing op de grond

THE BAD

  • Oranje blijft lastig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events