Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

OnePlus 5T niet langer te koop in de VS

Bijzonder nieuws uit de VS. Engadget laat weten dat de OnePlus 5T daar niet langer wordt verkocht. De voorraden zijn simpelweg op en nieuwe voorraden komen er niet meer. Succes eist haar tol overzees.

OnePlus is al sinds haar start een bijzonder merk. Een merk dat speelt met lage prijzen en exclusiviteit. Daardoor weet het merk al jaren stevig te groeien.

OnePlus lanceert 1 a 2 Android smartphones per jaar. Allemaal vlaggenschepen. De beste specs van het moment in een mooi ontworpen toestel een paar maanden nadat anderen hun vlaggenschepen hebben geïntroduceerd. Door later te produceren en een vast aantal te produceren kan OnePlus de toestellen tegen een erg scherpe prijs in de markt zetten en dat levert het merk vele fans op.

Toch heeft dit ook nadelen. De OnePlus 5T was een enorm sterke release van het bedrijf en dat snapte Noord-Amerikaanse consumenten ook. De verkopen zijn zo snel gegaan dat de Amerikaanse versie van het toestel simpelweg op is. Noord-Amerika moet wachten tot de OnePlus 6 op de markt komt.

In Europa lijken de voorraden nog niet op. Toch is OnePlus niet van plan Europese voorraden aan de VS te verkopen. De adapters moeten dan gewisseld worden. Naast de productie van Amerikaanse adapters moet er ook worden geïnvesteerd in het openen en opnieuw verpakken van de voorraden. Daar trekt OnePlus de grens en dat is een lichte indicator dat de marges op de toestellen dun zijn. Niet vreemd als we kijken naar wat de toestellen kunnen voor wat je er voor moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.