Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nest en Amazon uit elkaar

De Nest thermostaat was één van de eerste producten die door Amazon’s virtuele assistent Alexa werd ondersteund. Daarnaast verkocht Amazon het totale Nest assortiment, maar daar komt nu een einde aan.

Google en Amazon liggen al langer met elkaar overhoop. De virtuele assistent van Google is de hete adem in de nek van Alexa. Hoewel Alexa nog steeds het voordeel heeft in vrijwel alle markten als eerst in de schappen te liggen (en dus veel ontwikkelaars achter zicht te hebben), is Google Assistant al een stuk beter in het snappen van teksten. Maar Alexa is voor Amazon heel belangrijk gezien de virtuele assistent in Amazon markten ook als boodschappenwagentje functioneert.

Als we Business Insider mogen geloven, gaan Amazon en Google-dochter Nest nu uit elkaar. Amazon zou Nest hebben aangegeven geen nieuwe producten van het bedrijf meer op te nemen. Dus geen nieuwe camera’s, niet de nieuwe thermostaat en al helemaal niet het nieuwe alarmsysteem.

Hoewel Amazon in de VS een enorm belangrijk afzetkanaal is voor producenten, besluit Nest nu de band helemaal te verbreken. Het bedrijf gaat alle voorraden van de Amazon sites halen. Of derden de hardware van Nest wel op Amazon mogen verkopen is niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.