Tijdens het Mobile World Congress werd de Asus ZenFone 5 gepresenteerd. Dat wil zeggen, de complete 5 series voor de ZenPhone. Drie smartphones met verschillende prijsklassen en vlaggenschip hardware.

Asus ZenFone 5 Lite

Een zes inch Android smartphone voor weinig, dat is de Asus ZenFone 5 Lite. Zowel voor als achter krijg je een dubbele camera waarbij de camera’s van verschillende lenzen zijn voorzien. Zo kun je aan beide kanten ook groothoek foto’s maken met een hoek van 120 graden. Aan de voorkant krijg je 20 megapixels voor selfies, achter 16 megapixels. Opvallend, want meestal zitten de meeste megapixels aan de achterkant.

De Asus ZenFone 5 Lite krijgt een 18:9 FullView display mee van Asus. Deze krijgt een FullHD+ resolutie, dus dat is prima Netflixen. Ook een vingerafdruksensor is aanwezig en het toestel draait op de Qualcomm Snapdragon 630 chipset van mei 2017.

Asus ZenFone 5

De Asus ZenFone 5 is de middenklasser uit de serie. Met de QualComm SnapDragon 636 chipset van oktober 2017, heeft hij net wat nieuwere en snellere hardware aan boord dan de ZenFone 5 Lite. Hoewel Asus de hoeveelheid geheugen nog niet bekend heeft gemaakt, laat Asus wel weten dat het toestel beschikt over AI Boost.

Er ligt een nieuwe dual-camera in op basis van de Sony IMX363 beeldprocessor. Ook hier kiest Asus voor twee verschillende lenzen waarvan één 120 graden foto’s neemt. De camera’s zijn optisch gestabiliseerd en zouden daarmee een sterke concurrent kunnen zijn voor de camera’s in Samsung’s vlaggenschip, de Galaxy S9 die we vanaf komende vrijdag gaan testen.

Asus ZenFone 5Z

De Asus ZenFone 5Z is op enkele punten verbeterd ten opzichte van de Asus ZenFone 5. Ten eerste de chipset. Dit is het vlaggenschip van Asus, dus wordt de Qualcomm Snapdragon 845 chipset er al in gelegd. Asus knalt er meteen een indrukwekkende 8GB werkgeheugen in en 256GB aan opslagruimte. Verder is de behuizing gelijk aan de Asus ZenFone 5Z.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.