Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Leagoo presenteert de Xrover Android smartphone

Het Chinese Leagoo heeft deze week de XRover gepresenteerd. Een nieuwe Android smartphone gericht op de outdoor sporter en één van de weinige rugged smartphones met een dubbele camera.

De Leagoo XRover is een Android smartphone met een IP68 stof- en waterdichte behuizing. In hoeverre de smartphone schokbestendig is, communiceert Leagoo nog niet. Qua specs moet het toestel in ieder geval hoog in de middenklasse eindigen.

Zo krijgt deze Android smartphone een MediaTEK MT6763 chipset mee, ook bekend als de Helio 23. Deze is erg populair in China. Er ligt een octa-core processor op waarvan alle 8 kernen draaien op 2.0GHz. Met 6GB werkgeheugen zou het toestel aardig vlot moeten aanvoelen. Om het plaatje compleet te maken, krijgt het toestel ook 128GB aan opslagruimte.

Qua display krijg je 5,7 inch en meteen in de populaire 18:9 beeldverhouding. Achterop krijg je een 13+5 megapixel dual-camera. De 13 megapixel camera is een Sony IMX258. Voor krijg je een 8 megapixel Sony IMX219 voor selfies.

Het toestel wordt uitgerust met een flinke 5.000mAh accu wat best weleens een hele lange accuduur kan opleveren. Bovendien is er ondersteuning voor 9V2A quick-charge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.