Kingston introduceert enorme Canvas SD kaarten

Bij Kingston blijven ze lekker innoveren op het gebied van geheugenkaarten. Daar introduceren ze deze week de nieuwe Canvas serie. SD en microSD kaarten met een opslagruimte die oploopt tot een halve terabyte.

Kingston Canvas Select

De Canvas serie bestaat uit drie niveaus. Het begint allemaal met Kingston Canvas Select. Deze geheugenkaarten hebben op SD formaat een capaciteit tot 128GB en op microSD tot wel 256GB. Over de schrijfsnelheid wordt gezwegen, maar de leessnelheid loopt op tot 80Mb per seconde. Prima kaarten voor algemeen mediagebruik dus. De kaarten zijn compatible met klasse 10 en UHS-I.

Kingston Canvas Go!

De Kingston Canvas Go! Kaarten zijn de middenklasse. Deze kaarten hebben op SD formaat een capaciteit tot 512GB en op microSD tot 128GB. Ook deze kaarten zijn klasse 10, maar aangevuld met UHS-3 ondersteuning. Daarmee zijn deze kaarten geschikt ok 4K opnamen op te maken. De leessnelheid loopt op tot 90MB per seconde en de schrijfsnelheid tot 45MB per seconde.

Kingston Canvas React

De Kingston Canvas React is de high-end serie. Deze kaarten zijn er in een SD capaciteit tot 256GB en microSD capaciteit tot 128GB. De reden dat de SD kaarten niet in 512GB beschikbaar zijn heeft mogelijk te maken met de snelheid die de controller en het geheugen op de kaart moeten behalen. De klasse 10 kaarten ondersteunen UHS-3 met een leessnelheid tot 100MB per seconde en een schrijfsnelheid tot 80MB per seconde. Niet alleen geschikt voor 4K films, maar ook voor burst fotografie en wellicht super slow motion opnamen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.