GadgetGear.nl

Kickstarter Hiby R3; mobiel Hi-res genieten

Een paar keer per jaar steunt GadgetGear een Kickstarter of IndieGoGo project door de initiators te ‘backen’ofwel geld te betalen voor een product in ontwikkeling. Deze week heeft het Aziatische merk Hiby de R3 als Kickstarter project gelanceerd. Een erg kleine DAP (Digital Audio Player) met indrukwekkende specificaties. De voorganger R6 is door de audiofiele wereldpers positief ontvangen. Dat geeft voldoende reden tot vertrouwen dat dit een mooi product kan zijn.

Indrukwekkende specs

Het steunen van een Kickstarter of IndieGoGo project blijft risicovol. Soms wordt het project niet gerealiseerd en krijg je vaak je geld terug. Regelmatig worden deadlines niet gehaald en soms valt het eindproduct tegen. Zo hebben we mogen ervaren met diverse projecten. In de zoektocht naar een betaalbare referentie DAP hebben we de Hiby gevonden. Sony, Pioneer en Onkyo zijn de meest bekende merken voor DAP, maar hebben lastig review exemplaren ter beschikking. Bovendien zijn de prijspunten nog aanzienlijk en ontwikkelt de technologie snel. Zo staan draadloos AptX luisteren en wifi Tidal streaming hoog op onze verlanglijst. Laat de Hiby R3 dit nu exact ondersteunen. Tevens beschikt de speler over een gebalanceerde en ongebalanceerde mini-jack aansluiting.Op papier een ideaal apparaat voor een paar honderd Euro. Vroege fans betalen zelfs minder dan 200 Euro.

Op vakantie met de R3?

De Hiby R3 is erg klein. De speelduur zou 10 uur moeten zijn en standby tijd weken. Enkele spelers van A-merken zijn in de praktijk al tegengevallen. Een intercontinentale vlucht bleek bijvoorbeeld met een Android gebaseerd DAP vaak niet mogelijk. De eerste modellen van A-merken vraten de accu in 4-5 uur leeg. Hiby heeft voor optimalisatie een eigen OS versie gemaakt. In hoeverre de speler in de praktijk de beloftes waarmaakt hopen we voor de zomer te melden. Officieel is de speler in mei leverbaar. De praktijkervaring is dat je daar een paar maanden bij op moet tellen. Stay tuned. De plaatjes en specs beloven in ieder geval veel.

Meer info op de Hiby site

kopen
→ Check de prijs bij Kickstarter

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert

Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan?
Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica.

Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.