GadgetGear.nl

.holland domein gelanceerd met Kim Holland

Onze sponsoren van WebsiteNazorg.nl wezen ons vandaag op een wel heel leuke stunt van Mijndomein. De host trapt de registratie van het .holland domein af met Kim.Holland.

De oerhollandse portnoster is de eerste die mag stralen met het nieuwe domein. Uiteraard mag het aan platte grappen niet ontbreken in haar mening over het domein.

“Een .holland is makkelijk te vinden en is gelijk internationaal”, aldus Kim. “En ja, brutaal als ik ben heb ik Mijndomein gevraagd hoe ze het zouden vinden om met een .holland-domeinnaam te komen. Ze waren gelijk enthousiast en stelden voor dat ik er dan het boegbeeld van zou worden. Dat sprak mij enorm aan. PuntHolland, om overal te ‘komen’.”

De vraag is natuurlijk wel of het domein ook echt gaat werken. .nl is al jaren heel herkenbaar en vooral vlot in te tikken. Net als .frl. Een .amsterdam snappen we ook nog wel, vooral voor lokale dienstverleners. Maar .holland als volwaardig alternatief voor .nl moet zich echt nog bewijzen.

Vanaf april starten de voorregistraties voor .holland domeinen, dus ja, het kan ook een hele goede 1 april grap zijn van mijndomein. De kosten om een dergelijk domein te registreren liggen rond de $185.000.

Reageren